Mühimmat Deposu Patlamasının 3. Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

Mühimmat Deposu Patlamasının 3. Duruşması Başladı

Mühimmat Deposu Patlamasının 3. Duruşması Başladı

Afyonkarahisar'da mühimmat deposu patlamasıyla ilgili açılan davanın Eskişehir'de görülen üçüncü duruşması bugün başladı.

08.10.2013 14:00  Güncelleme: 14:31

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasıyla ilgili açılan davanın Eskişehir'de görülen üçüncü duruşması bugün 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde başladı.

Geçtiğimiz duruşmada yaşanan olaylar nedeniyle mahkeme heyeti, duruşmanın kamera kaydına alınmasına karar verdi. Ayrıca, Askeri Yargıtay tarafından verilen reddi hakim talebi doğrultusunda Hava Hakim Teğmen Cevher Eren'in yerine Hava Hakim Teğmen Yunus Emre Keskin görevlendirildi.

Askeri Yargıtay'dan dava dosyasının gelmemesi nedeniyle bugünkü duruşmada, katılanların şikayetleri dinlendi. Sabah 10.00'da başlayan duruşmada 36 şehit ailesinin yakınından 14'ünün şikayetleri alındı. Duruşmaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da gözlemci olarak katıldı.

Şehit Bakım Onbaşı Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, savcılık tarafından şehitlerin psikolojik sorunlarının olup olmadığının sorulmasına tepki göstererek, "Burada şehit olan 25 kişinin psikolojik sorunları olup olmadığı neden daha önce sorulmuyor? Ben Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. Sanık Albay Ali Duran'ın tutuklu yargılanmasını istediğimi söyledim. O da, 'Albay kaçar mı?' dedi. Şu anda Genelkurmay Başkanı içeride yatıyor. O da kaçmazdı" diye konuştu.

Öğle arası verilen duruşma, saat 14: 00'de devam edecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mühimmat Deposu Patlamasının 3. Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement