Modigliani Quartet 17. Yüzyıl Yapımı Efsanevi Kemanlarla Beethoven, Haydn ve Ravel'i Seslendirecek - Son Dakika
Güncel

Modigliani Quartet 17. Yüzyıl Yapımı Efsanevi Kemanlarla Beethoven, Haydn ve Ravel'i Seslendirecek

Modigliani Quartet 17. Yüzyıl Yapımı Efsanevi Kemanlarla Beethoven, Haydn ve Ravel\'i Seslendirecek

) -Klasik müziğin ünlü bestecileri Beethoven, Haydn ve Ravel, günümüzün en iyi dörtlülerinden biri olarak kabul edilen Modigliani Quartet'in unutulmaz yorumuyla Cemal Reşit Rey'de ( CRR)) hayat bulacak.

04.12.2013 13:24

) -Klasik müziğin ünlü bestecileri Beethoven, Haydn ve Ravel, günümüzün en iyi dörtlülerinden biri olarak kabul edilen Modigliani Quartet'in unutulmaz yorumuyla Cemal Reşit Rey'de ( CRR)) hayat bulacak. Konser CRR'de 6 Aralık Cuma akşamı gerçekleşecek. Programda,Haydn'ın Yaylı Sazlar için Si bemol majör dörtlü op.50 no: 1,Beethoven'ın Yaylı Sazlar İçin Fa majör dörtlü no: 7, Op 59 no: 1 ve Ravel'in, Yaylı Sazlar için Fa majör dörtlü eserleri yer alıyor.

Yakın arkadaşların biraraya gelerek güzel müzik yapmak amacıyla 2003 yılında kurduğu Modiglini Quartet , bu yıl 10. Yıllarını kutlarken, dünyadaki en saygın Yaylı Dörtlüleri arasında yer alıyor.Dörtlü bugüne kadar , Champs -Elysees Tiyatrosu, Wigmore Hall, Carnegie Hall ve Salzburg Mozarteum gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında konserler gerçekleştirdi, Modigliani Lucerne Festivali, Schwetzingen Festivali, Rheingau Festivali gibi dünya çapında pek çok festivale konuk oldu. Modigliani Quartet 2011-12 sezonunda, Cologne Philharmonie, Hamburg's Laeiszhalle and Baden- Baden Festpielhaus tarafında ECHO " Yükselen Yıldızlar" ödülüne aday gösterildi. Aynı yıl ünlü clarinet sanatçısı Sabine Meyer ile dünya turuna çıkan dörtlü bugüne kadar 6 albüme imza attı. 2012 yılında çıkardıkları son albümlerini Mozart ,Scubert ve Arriaga'nın gençlik dönemlerine adadı. Modigliani Quartet, tüm dünyada büyük yankılar uyandıran albümleri ile uluslararası alanda ilk ödülüne 2004 yılında " Frits Philips String Quartet" yarışmasında layık görüldü. 2005 yılında ise Floransa'da düzenlenen "Vittorio Rimbotti" yarışmasında birincilik ödülünü aldı.2006 yılında New York'da " Genç Müzisyenler Seçmeleri" ödülünü kazanan Modigliani, Paris National Superieur de Musique Konservatuarı'nda Ysaÿe Quartet ile çalıştı. Ayrıca Modigliani Quartet, Berlin Universität der Künste "de dünyaca ünlü "Artemis Quartet" ile çalışma şansına sahip oldu.

-EFSANEVİ ENSTRÜMANLAR-

Modigliani Qaurtet ,sponsorlarının desteği ile dünyaca ünlü Luthierlerin seçkin enstrumanlarını çalıyor.Philippe Bernhard 1780 yapımı Giovanni Battista Guadagnini'nin imzasını taşıyan bir kemanı,Loic Rio ise Allessandro Gagliano'nun 1734 yapımı kemanını çalıyor. Laurent Marfaing 1660 yapımı Luigi Mariani viyolasıyla ve François Kieffer ise 1706 yılı Matteo Goffriller'in yapımı çellosuyla besteleri icra ediyor. Saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 60 ile 30 TL arasında değişiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Modigliani Quartet 17. Yüzyıl Yapımı Efsanevi Kemanlarla Beethoven, Haydn ve Ravel'i Seslendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement