''Mısır Arap Dünyasının Aklıdır!'' - Son Dakika
Güncel

''Mısır Arap Dünyasının Aklıdır!''

\'\'Mısır Arap Dünyasının Aklıdır!\'\'

Mısırlı heyet Kurtulmuş'u ziyaret etti.

18.09.2012 15:52

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, dün akşam saatlerinde Mısır Parlamento heyeti ile Büyükelçi Abdurrahman Selahaddin'i kabul etti. Mısırlı heyette Nur partisinden temsilciler ile Adalet ve Hürriyet partisinden temsilciler yer aldı.

Heyet Başkanı ve Mısır Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Rıza Fehmi, Arap İlişkileri Komisyonu Başkanı Hazım Faruk, Kültür Komisyonu Başkanı Fethi Şihab, Adalet ve Hürriyet Partisi Parlamento Grup Başkanı Hüseyin İbrahim ve Nur Partisi Grup Başkanı Abdullah Abdulaziz Bedran'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, HAS Parti Genel Merkezi'ne geldi.

"Mısır Arap dünyasının aklıdır, şimdi bu akıl kendine geri dönüyor"

Kurtulmuş, Mısır'da ilk kez demokratik seçimler ile göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi bir kez daha tebrik etti ve Mısır'ın yeni dönemi için iyi dileklerde bulundu. Kurtulmuş, "Mısır Arap dünyasının aklıdır, şimdi bu akıl kendine geri dönüyor" ifadelerini kullandı.

Mısırlı yetkililer ise Mısır'da şu anki en büyük sıkıntının ekonomide yaşandığını belirterek, Türkiye ile ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin daha fazla geliştirilmesinin Mısır'ın faydasına olacağını dile getirdi. Heyet ayrıca Türkiye'nin tecrübesinden yararlanmanın önemli olduğunu da ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye ve Mısır'ın bölgenin önemli iki ülkesi olduğunu belirterek, iki ülkede de halk iradelerinin yönetimlere yansıdığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, bu sürecin devamının bölge ve bütün İslam dünyası için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Ziyaret, bölge sorunları ve Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler hakkında görüşmeler ile devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Mısır Arap Dünyasının Aklıdır!'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement