)minik Dağlar Annesinin Gözü Önünde Can Vermiş - Son Dakika
Güncel

)minik Dağlar Annesinin Gözü Önünde Can Vermiş

)minik Dağlar Annesinin Gözü Önünde Can Vermiş

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Dağlar Dağlaroğlu'nun, öğlen yemeği için kendisini eve getiren servis minibüsünün altında kalıp yaşamını yitirmesinin ardından gözaltına alınan şoför 50 yaşındaki Muammer Türker,...

25.09.2013 17:04

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Dağlar Dağlaroğlu'nun, öğlen yemeği için kendisini eve getiren servis minibüsünün altında kalıp yaşamını yitirmesinin ardından gözaltına alınan şoför 50 yaşındaki Muammer Türker, adliyeye sevk edildi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Türker'in, ifadesinde minik Dağlar'ı çok sevdiğini bazen kucağında eve bıraktığını ancak olayın nasıl yaşandığını anlamadığını ve çok üzgün olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Bu arada kazanın, anne Ülkü Dağlaroğlu'nun gözü önünde meydana geldiği belirtildi.

Dalaman İlçesi Merkez Mahallesi Turgutreis Caddesi'nde dün (Salı) saat 12.30 sıralarında meydana gelen kaza, Dalaman Çiftlik İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Dağlar Dağlaroğlu, öğle yemeği için evine gitmek üzere 50 yaşındaki Muammer Türker yönetimindeki 48 S 5508 plakalı servis minibüsüne bindi. Evinin önünde araçtan inen minik Dağlar, henüz bilinmeyen bir nedenle hareket eden servis minibüsünün sağ arka tekerleğinin altında kaldı.

OĞLUNU KAYBETTİĞİ ANA TANIKLIK ETTİ

Çocuğunu kapının önünde bekleyen iki çocuk annesi Ülkü Dağlaroğlu gözü önünde yaşanan kaza nedeniyle sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri, minik Dağlar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Acı haberi alan 36 yaşındaki baba Doğan Dağlaroğlu gözyaşlarına boğuldu. Savcının incelemesinin ardından cansız bedeni ailesine teslim edilen minik Dağlar, dün ikindi namazının ardından Dalaman Merkez Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı

HOSTES ZORUNLULUĞU YOK

Kazayla ilgili sorşturma başlatılırken, servis minibüsünde hostes bulunmadığı ortaya çıktı. Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, taşımalı eğitim sisteminin olmadığı bölgelerdeki servis minibüslerinde hostes bulundurma zorunluluğun olmadığını dile getirdi. Engin, Bu servis aileler tarafından tutulan özel bir servis, o mahallenin çocuklarını taşıyor. Ailelerin kontrolü altında hizmet veriyor. Milli Eğitim olarak biz, Emniyet Müdürlüğü ile zaman zaman bu servis araçlarının kontrolünü yapıyoruz. Ancak biz yalnızca öğrenci sayısına bakıyoruz. Bu araçlarda hostes bulundurma zorunluluğu yok. Aileler eğer isterse, servislerde bir rehber öğretmen bulundurabilir, ancak bu külfetli olduğu için pek sıcak bakılmıyorö dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kazanın ardından gözaltına alınan servis minibüsünün şoförü Muammer Türker, bugün öğlen işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zaman zaman gözyaşı döken Türker'in, ifadesinde, öğrencilerin her birini kendi çocuğu gibi sevdiğini, özellikle minik Dağlar'ı bazen kendi kucağında eve bıraktığını, büyük üzüntü içinde olduğunu ve kazanın nasıl meydana geldiğini anlamadığını dile getirdiği öğrenildi. Bu arada Dağlaroğlu ailesi de minibüs şoföründen şikayetçi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel )minik Dağlar Annesinin Gözü Önünde Can Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement