Milletvekili Faruk Öz, KKTC Meclisi Başkanı Siber'i ve Beraberindeki Heyeti Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Faruk Öz, KKTC Meclisi Başkanı Siber'i ve Beraberindeki Heyeti Ağırladı

Milletvekili Faruk Öz, KKTC Meclisi Başkanı Siber\'i ve Beraberindeki Heyeti Ağırladı

KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz tarafından karşılanan KKTC Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet, ziyaretin ilk günü Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la bir araya geldi.

28.11.2013 18:33

Kktc Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz tarafından karşılanan KKTC Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet, ziyaretin ilk günü Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde temaslarını sürdüren heyet Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz'le bir araya geldi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye hükümetinin her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, 'hükümetler değişse bile Kıbrıs Türkü'ne yönelik politikalarımız asla değişemezö dedi. KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de, 30 yıl önce kurulan KKTC'nin, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin deneyimlerinden faydalanmasının önemli olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşen heyet onuruna Malatya Milletvekili, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk ÖZ tarafından akşam yemeği verildi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Öz, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında tarihi derinliği olan, hiç bozulmamış, çok engin bir dostluk ilişkisi olduğunu belirtti. Öz, konuşmasında: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meseleleri Türkiye Cumhuriyetinin milli meseleleridir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde siyasi, ekonomik ve kültürel alanlar dahil pek çok alanda tarihi atlımlar gerçekleştirildi. Uluslararası arenada kazanımlarımızdan vazgeçmeden uzlaşıya dayalı siyaset izlenmeye devam ediliyor. Siyasi faaliyetlerin yanı sıra Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı için bir çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs'a içme suyu projesi önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanacak. Duble yol çalışmalarının gerçekleştirilmesine destek veriyoruz, turizm teşvik kararnameleri ile turizm canlandırılıyor. Türkiye'de olduğu gibi Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızın da yaşam kalitesi ve mutluluğu bizim için öncelikliö dedi. Ömer Faruk Öz'ün davetlisi olarak Ankara'da üçüncüsü gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerinin açılış programına da katılan KKTC Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber, kendileri için anavatanın ve TBMM'nin çok önemli olduğunu belirterek TBMM İdare Amiri ve KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz'e 'Öncelikle şahsım ve divan üyelerim adına gösterdiğiniz misafirperverlik, içtenlik ve samimiyet için çok teşekkür ediyorum' dedi. Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti Malatya'ya davet ederek Malatya kayısısı hediye etti. KKTC Meclis Başkanı Siber, Öz'ün kendisine yapmış olduğu Malatya davetine teşekkür ederek Malatya'yı görmek istediğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANKARA (DHA)

========================

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Faruk Öz, KKTC Meclisi Başkanı Siber'i ve Beraberindeki Heyeti Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement