MHP'li Kadınlar "Püskevit" Dağıttı - Son Dakika
Güncel

MHP'li Kadınlar "Püskevit" Dağıttı

MHP\'li Kadınlar "Püskevit" Dağıttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim konuşmasında kullandığı ve gündemi oldukça meşgul eden 'Püskevit'e MHP'li kadınlar sahip çıktı.

17.05.2011 17:05

Cem TURSUN -İstanbul DHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim konuşmasında kullandığı ve gündemi oldukça meşgul eden 'Püskevit'e MHP'li kadınlar sahip çıktı. Bağcılar Meydanı'nda stant açan MHP kadın kolları üyesi bir grup, vatandaşlara 'Püskevit' dağıttı. Püskevitli eyleme MHP 3. bölge adaylarından Azmi Karamahmutoğlu da destek verdi.

"ANADOLU'NUN KENDİNE ÖZGÜ KELİMELERİNİ DE KULLANIRIZ İstanbul TÜRKÇE'SİNİ DE"

Kendisinin Osmaniyeli olduğunu ve o yörede bisküviye, püskevit dediklerini belirten MHP Kadın Kolları Başkanı Nesrin Eroğlu, "Sayın genel başkanımız da Anadolu Türkçesiyle konuştu ve bu bizim çok hoşumuza gitti" dedi. MHP adayı Karamahmutoğlu da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Doğu ziyaretinde halka Kürtçe konuşurken Farsça Allah anlamına gelen Hüda kelimesini kullandığını anımsatarak, "Bizim Genel Başkanımız Anadolu Türkçe'sini kullanırken olay oluyor ama Bülent Arınç Farsça Hüda derken sorun olmuyor. Biz Anadolu'nun kendine özgü kelimelerini de kullanırız İstanbul Türkçe'sini de. Buradan spekülasyon yapmak doğru değil" ifadesini kullandı. MHP'li kadınlar, konuşmaların ardından Bağcılar halkına 'püskevit' ikram etti. İkram özellikle çocukların hoşuna gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Kadınlar 'Püskevit' Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement