Mersin'de Yamaç Paraşütü Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Mersin'de Yamaç Paraşütü Heyecanı

Mersin\'de Yamaç Paraşütü Heyecanı
29.06.2011 17:05

Xcturkey, Mut Belediyesi ve kısa adı 'Fai' olan Dünya Hava Sporları Federasyonu işbirliğiyle Mersin'in Mut İlçesi'nde Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası başladı.

Xcturkey, Mut Belediyesi ve kısa adı 'Fai' olan Dünya Hava Sporları Federasyonu işbirliğiyle Mersin'in Mut İlçesi'nde Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası başladı. İlçeye bağlı Kozlar Yaylası'nın 1800 metre yükseklikteki Dazkır mevkiinde yapılan uçuş pistinden havalanan paraşütçüler, rekor denemesi yapacak.

Toplam 20 ülkeden 63 yerli ve yabancı yamaç paraşütü pilotunun katıldığı şampiyonanın başlangıcında konuşan, organizasyonu gerçekleştiren Murat Çakmak, bölgede yamaç paraşütü potansiyelinin elverişli olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi. Çakmak, "Bu bölgenin tanıtımına da katkı sağlayacak bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Murat Orhan da yapılan pistin sabit, kurumsal bir kazanacağını düşündüklerini söyledi. Başkan Orhan, "Burası Antalya gibi Fethiye gibi burasının da aynı şekilde olmasını ümit ediyorum. İlçemize ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin ise sporun barışçıl ve evrensel mesajını tüm dünyaya duyurabilmek adına bir çalışma başlatıldığını kaydetti. Kaymakam Şahin, "Bu arazide Hacıahmetli Köyü'nün keçileri veya aşağıdaki köylerin çobanları dolaşırken bugün bakıyoruz ki bu coğrafyada 20 farklı ülkeden sporcu arkadaşlarımız gelmişler. Burada bir etkinlik düzenleniyor. Bu galiba sporun gücü" diye konuştu.

Daha sonra yarışmaya katılan yamaç paraşütü pilotları uçuşlarını gerçekleştirdi. Sporcuların, 262 kilometre olan Türkiye rekorunu Mut'ta kırmaya çalışacakları belirtildi. Zaman zaman esen sert rüzgarın paraşütçüleri zor duruma düşürdüğü şampiyona, 4 Temmuz'a kadar sürecek. - Mersin/ Mut

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Yamaç Paraşütü Heyecanı - Son Dakika


Advertisement