Mersin'de Başkanvekili Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Başkanvekili Tahliye Edildi

Mersin\'de Başkanvekili Tahliye Edildi

MERSİN'de, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal, avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

10.09.2016 12:14

MERSİN'de, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal, avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 bürokrattan 9'u, 9 Ağustos'ta savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 14 şüpheli ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmaya engel olmak, terör örgütüne finansman sağlama' suçlarından, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İTİRAZ SONUÇLANDI

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal'ın avukatı CHP eski Mersin Milletvekili İsa Gök'ün, tutuklama kararı veren nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonuçlandı. Tutuklamaya itiraz gerekçelerini irdeleyen mahkeme, Sanal'ın adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi. Bunun üzerine Sanal, saat 01.30 sıralarında Mersin E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan serbest bırakıldı.

Tahliye kararını değerlendiren avukat Gök, "Mehmet Özgür Sanal veya ailesinden herhangi bir ferdinin ne FETÖ ile ne de başka gayri kanuni bir örgüt veya oluşumla ilgisi yoktur. Mahkemede bu kapsamda itiraz gerekçelerimizi yerinde görerek tahliye kararı verdi" dedi.

Öte yandan, aynı operasyon kapsamında tutuklanan İmar Daire Başkanı Mustafa Yalın da tahliye edildi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Başkanvekili Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement