Mercedes AMG Petronas İtalya'da Duble Peşinde - Son Dakika
Güncel

Mercedes AMG Petronas İtalya'da Duble Peşinde

Mercedes AMG Petronas İtalya\'da Duble Peşinde

Mercedes AMG Petronas, Avrupa kıtasındaki son yarış öncesi iddialı. Hamilton ve Rosberg, İtalya'da kazanarak Singapur öncesinde avantajlarını korumak istiyor.

05.09.2014 15:36  Güncelleme: 15:37

Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Formula 1 takviminin Avrupa kıtasındaki son yarışı olan İtalya'da duble yapmak için piste çıkıyor. Singapur öncesi iddialı olan iki pilottan Rosberg, genel klasmanda ilk sırada yer alırken, takım arkadaşı Hamilton ise hemen arkasından ikincilik koltuğunda oturuyor. Mercedes AMG Petronas da takımlar sıralamasında tüm rakiplerinin önünde, birinci sırada bulunuyor.

5.793 km uzunluğundaki pistte, pilotlar zafer için 53 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 306,720 km olarak dikkat çekiyor. 2012 yılında pole pozisyonunda yarışa başlayan Lewis Hamilton, kariyerinin ilk Monza zaferine ulaşmıştı.

Bu yarış öncesi pilotlar sıralamasında Nico Rosberg 220 puanla ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton ise 191 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 411 puanla, en yakın rakibinin 157 puan önünde birinci durumda.

Monza pistindeki yarış öncesi düşüncelerini dile getiren Nico Rosberg, "Bu pistte yarışmakta büyük keyif alıyorum. Monza'nın Formula 1 tarihindeki yeri gerçekten inanılmaz ve özellikle tribünler her yarışta muazzam oluyor. Geçtiğimiz sezonlarda İtalya'da pek şanslı değildim ama bu sene çok farklı. Aracımızın son durumu harika, kendimize güvenimiz tam ve ben de en iyi dereceyi alacağıma inanıyorum. Son yedi yarışta en iyi şekilde mücadele edip zirve mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Monza'da 2012 yılında ilk sırayı elde eden Lewis Hamilton ise "Monza pistinde harika anılarım var. Burada tekrar yarışacak olmaktan dolayı heyecanlıyım. İki yıl önce kazandığım zaferi tekrar elde etmek istiyorum. Geçtiğimiz sezon İtalya istediğimiz gibi geçmemişti ama bu sezon çok daha iddialıyız. Hem pilotlar sıralamasında, hem de takımlar sıralamasında zirvede bulunuyoruz. Bunu devam ettirmek için takım olarak elimizden gelenin en iyisini göstereceğiz"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mercedes AMG Petronas İtalya'da Duble Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement