Meme Kanserini Birlikte Göğüslüyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

Meme Kanserini Birlikte Göğüslüyoruz" Projesi

Meme Kanserini Birlikte Göğüslüyoruz" Projesi

Memorial Sağlık Grubu ve Penti tarafından hayata geçirilen proje ile kadınların meme kanserine karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

16.06.2014 14:48

Memorial Sağlık Grubu ve Penti işbirliğiyle hayata geçirilen, "Meme Kanserini Birlikte Göğüslüyoruz" projesi ile kadınların meme kanserine karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Memoral Sağlık Grubundan yapılan açıklamada, tüm dünyada kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik uygulanmaya başlanan proje ile meme kanserinin önemine dikkat çekilerek, erken teşhis ve tedavi yöntemleri konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Ülkemizde her yıl 25 bin kadının meme kanserine yakalandığı  her 10 kadından birinin hayatının bir döneminde bu kanser türü ile karşılaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, geçen ay başlatılan proje kapsamında, Memorial Hastaneleri'nin bulunduğu İstanbul, Ankara, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'daki toplam 102 Penti mağazasında; meme sağlığının korunması, meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendine meme muayenesi konularında bilgilendirici broşürlerin dağıtılacağı bildirildi.

Penti mağazalarından her ay en yüksek miktarda iç giyim alışverişi yapan Penti Club üyesi bir kişiye Memorial Sağlık Grubu tarafından meme muayenesinin hediye edileceği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu mağazalardan alışveriş yapan tüm kadınlar Memorial'ın meme sağlığı konusundaki Pembe Sağlık Programı paketlerinden çok özel ayrıcalıklarla yararlanma imkanı bulacak. Meme sağlığıyla ilgili Memorial doktorları tarafından özel bir eğitim alan Penti satış temsilcilerince proje süresince müşterilerin bilinçlendirilmeyi hedefliyor. Meme kanseri erken dönemde tedavi edilebilen kanser türleri arasında yer alıyor. Erken teşhiste çok önemli bir yeri olan kendi kendine meme muayenesi, bu sayede hastanın kanserden kurtulmasını sağlayabiliyor."

"Memede ele gelen kitlelerin yüzde 90'ı kanser değildir"

Açıklamada, "Memede ele gelen kitlelerin yüzde 90'ı kanser değildir. Ancak memede ele gelen farklı bir yapı veya kitlenin doktora başvurarak mutlaka aydınlatılması gerekir" denildi.

Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah İğci de yaptığı yazılı açıklamada, anne ve kız kardeş gibi birinci derece akrabasında meme kanseri bulunanlar, hiç doğum yapmamış ve emzirmemiş olanlar, 50 yaş üstü kadınlar, 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapmış olanlar, ilk adetini erken yaşayanlar ve geç menopoza girenler, fazla kilolular ve aşırı alkol kullananlar, meme kanseri (BRCA) geni taşıyanlar ile ilk doğum öncesi uzun süre doğum kontrol hapı kullanan kadınların risk altında bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. İğci, meme kanserinin, kanser tarama programları içinde değerlendirilebilen ve erken dönemde yakalanma ihtimali çok yüksek olan bir kanser türü olduğunu kaydederek, meme kanserinde tarama yöntemlerinin 40 yaşından sonra başlaması gerektiğini ancak 30 yaşından itibaren kişinin bilinçlenip her ay kendi kendine meme muayenesi ile gerekli kontrollerini yapmasının önemine dikkati çekti.

Kadınların ayda bir kendi kendilerini muayenesinin kolay bir yöntem olduğunu bildiren İğci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Menopoz, rahim veya yumurtalık ameliyatı olan kadınların ayda bir kez aynı günler olmak üzere meme muayenesini yapmaları gerekmektedir. Kendi kendine muayene ile kadınlar meme içindeki dokularını tanıyarak bunun dışında oluşan farklılıkları anında fark edebilir. Memesinde hiçbir şikayeti olmayan kişilerin 40 yaşından sonra yılda bir kez doktora başvurarak muayene olması gerekmektedir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meme Kanserini Birlikte Göğüslüyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement