Mehmet Haberal Serbest - Son Dakika
Güncel

Mehmet Haberal Serbest

Mehmet Haberal Serbest

Ergenekon davasından tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal', Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

05.08.2013 23:04

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, mahkemenin tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Haberal, “Teşekkür ederim. İçeride kalanlar için çok üzgünüm” dedi. Ergenekon davasında mahkemenin tahliye kararının ardından Mehmet Haberal’ın yakınları cezaevinin önüne akın ettiMehmet Haberal’ın çıkışını bekleyen yakınları 19.40 sıralarında cezaevinden çıkan Haberal’ı çiçeklerle karşıladılar. Yakınlarına sarılarak hasret gideren Haberal, basın mensuplarına açıklama yapmak istedi. Ancak izdiham yaşanması üzerine Haberal açıklama yapmaktan vazgeçerek, “Teşekkür ederim. İçeride kalanlar için çok üzgünüm” diyerek kendisini bekleyen araçla konvoy eşliğinde buradan ayrıldı.

PEKİN, ÖZÜER VE PERİNÇEK TAHLİYE OLDU

Haklarında tahliye kararı verilen diğer sanıklarda cezaevinden çıktılar. Haberal’ın ardından önce emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ardından emekli Albay Sedat Özüer ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek sırayla cezaevinden tahliye edildi.

Mehmet Perinçek kendisine nizamiye kapısına getiren minibüsten eşyalarını alırken görüntüledi. Eşyalarının çokluğu ile dikkat çeken Perinçek daha sonra cezaevi çıkışında başta annesi olmak üzere yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

Cezaevi çıkışında kısa biraçıklama yapan Perinçek, “30 Ağustos Zafer Bayramı yakın, bizim bayramımız da yakın. İçeride kalanların hiçbirisinin morali bozuk değil. Hiç kimse yıkılmadı. Osman Yıldırım’ı serbest bırakan mahkemenin, şerefli subayları cezaevinde tutması normal. Fatih Hilmioğlu benim proje arkadaşımdı. Buradan şunu söylüyorum; onu öldüremeyecekler, buradan sağ salim çıkacak” diye konuştu.

Bu arada cezaevinde tahliye işlemleri süren Osman Yıldırım ile diğer isimlerin ilerleyen saatlerde tahliye edilmesi bekleniyor.

TAHLİYE KARARI SEVİNÇLE KARŞILANDI

Ergenekon Davası"nın tutuklu sanıklarından CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın tahliyesi duruşma salonu önünde sevinçle karşılandı.Ergenekon Davasında, CHP milletvekili Mehmet Haberal 12 yıl 6 ay almıştı. Ancak Haberal tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Haberal’ın tahliye haberini duyan yakınları sevinçlerini duruşma salonu önünde birbirlerine sarılarak paylaştıkları gözlendi.

HABERAL'IN KARDEŞİ OSMAN HABERAL:

“GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU”

Ergenekon tutuklusu CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, ağabeyinin tahliye edilmesini televizyondan öğrendi.

Yaklaşık 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde kararı açıklanan davayı, Mehmet Haberal’ın kardeşi Osman Haberal televizyondan öğrendi.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı binasında kardeşinin tahliyesini izleyen Osman Haberal, “Arkadaşlar, çok duyguluyum. Ne konuşacağımı şu anda tasarlamıyorum. Dün akşam biz duruşmasına gidecektik, maalesef Değirmenağzı’ndan geriye döndük. Sabaha kadar caddede kaldık. Bugün kararı sükunetle bekledik. Zaten suçu olmayan, bu ülkeye çok büyük hizmetler yapan ailemizin büyüğü ağabeyim Mehmet Haberal tahliye oldu. Çok gururluyuz. Burada çok sevinçliyiz. Bayram arifesinde çifte bayram yapacağız. Ülke olarak çifte bayram yapma olanağımız yoktur. Çünkü tüm yurtseverler halen daha tutuklu. Bu kararı çoktan bekliyorduk. Hiçbir zaman terör örgütü lafı geçilmeyen sorular soruldu. Cevapları verildi. Bu kararı bekliyorduk, geç de kaldı. Geç de olsa adalet yerini buldu. CHP İl Başkanlığı bir program yaparsa, ailenin bir ferdi olarak ben buradayım. Diğer aile fertleri Silivri’dedir. İl başkanımızın programına aile olarak uyacağız. Ağabeyim mutlaka Zonguldak’a gelecek. Belki de yarın gelir, belki de bayram ertesi gelir. O konuda hiçbir bilgi görüşmedik” diye konuştu.

Zonguldak’ın Mehmet Haberal ile birlikte kazanacağını söyleyen CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ise, “Hocamız dünya çapında, zaten Zonguldak insanı hocamıza oy verirken çok büyük bir beklentileri vardı. Ama maalesef seneler geçmesine rağmen milletvekilliği görevini tutuklu olmasından dolayı yapamadı. Ama artık umuyoruz, hissediyoruz Zonguldak çok şey kazanacak hocamızla beraber. Zonguldak dünya çapında bir bilim adamının Zonguldak’a hizmet etmesinin hazzını yaşayacak. Zonguldak’ın gerçekten hocamızla birlikte bir devrim niteliğinde aşamaları kaydedeceğine inanıyoruz, özlemle bekliyoruz” dedi.

HABERAL’IN MEMLEKETİNDE TAHLİYE KUTLAMASI

Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında 12 yıl 6 ay ceza alan ve tahliye edilen CHP'li vekillerden Mehmet Haberal’ın memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde hemşehrileri kararı horon oynayarak kutladı.

Pazar Belediye Meydan Parkı’nda halka kuran Haberal’ın hemşehrileri, tulum eşliğinde horon oynadı. Horon halkasında yer alan CHP Pazar İlçe Başkanı Hasan Banko, tahliye kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Haberal, dünyaya meydan okuyacak şekilde bazı projeleriyle beraber ülkemizin çıkarları için Türkiye’ye sahip çıkacak. Bayramda Haberal’ı Pazar’a getirmek için elimizden geleni yapacağız. Şu gençlik artık onun hareketini bekliyor. Onların direktifleri doğrultusunda heyecanlarını yatıştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberal’ın hemşehrileri tahliye kararından duydukları memnuniyeti dile getirerek yaklaşık yarım saat belediye parkında horon oynadıktan sonra dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Haberal Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement