Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Beylikdüzü'ndeki okullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

13.03.2012 15:16

Beylikdüzü Çok Programlı Lisesi'nin düzenlediği 'Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak ve İstiklal Marşı'nın Kabulü' konulu program İhlas Koleji Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de katıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Mehmet Akif Ersoy gibi bağımsızlık savaşının kazanılmasında yazdığı şiirlerle, yazılarıyla katkı sunan büyük şahsiyetleri sadece bir gün değil, her zaman hatırlayıp, tanıtmak gerektiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un kişiliği, şiirleriyle olayları anlatması ve savaşın olduğu zor zamanlarda yaptığı çalışmalarla halkı cesaretlendirmesi ile Türk Milleti'nin gönlünde taht kurduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Aytaç Özdemir'in de Mehmet Akif Ersoy'u anlattığı program Mehter Takımı gösterisi, Oratoryo Gösterisi ve Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen türkülerle devam etti. Gösteriler sonrasında öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın yazdığı dönem canlandırıldı. Konukların gösterileri ayakta alkışladığı program sonunda da günün anlam ve önemine binaen düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement