Meclis'te Yarın Milli Eğitim Bütçesi Görüşülecek. - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Yarın Milli Eğitim Bütçesi Görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yarın Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşülecek. Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, “Bütçeden eğitime ayırılan pay ne kadar yüksek olursa eğitim emekçilerine ödenecek ücret de o kadar yüksek olacak. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden talebimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan payı artırarak öğretmenlerimize ve aç susuz olan öğrencilerimize bir öğün yemeği de dikkate alacak bir biçimde bütçenin ayrılmasını sağlanmasıdır” dedi. Eğitim İş Sendikası'ndan Doğan Dağdelen ise "Eğer iyi bir bütçe ortaya koymak istiyorlarsa güçlü bir bütçeyle eğitimi güçlendirmeleri lazım" diye konuştu.

02.11.2022 16:23  Güncelleme: 16:30

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: FURKAN ERDEM

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yarın Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşülecek. Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Bütçeden eğitime ayırılan pay ne kadar yüksek olursa eğitim emekçilerine ödenecek ücret de o kadar yüksek olacak. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden talebimiz, Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan payı artırarak öğretmenlerimize ve aç susuz olan öğrencilerimize bir öğün yemeği de dikkate alacak bir biçimde bütçenin ayrılmasını sağlanmasıdır" dedi. Eğitim İş Sendikası'ndan Doğan Dağdelen ise "Eğer iyi bir bütçe ortaya koymak istiyorlarsa güçlü bir bütçeyle eğitimi güçlendirmeleri lazım" diye konuştu.

Öğretmen sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu kanunla getirilen kariyer basamakları sınavının iptal edilmesi için bugün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptı.

"BİZİM TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDEN TALEBİMİZİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA AYRILAN PAYI ARTTIRMASI"

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na yarın görüşülecek olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle ilgili beklentilerini ANKA Haber Ajansı'na anlattı. "Öğrenciler bugün öğretmenlerini yanlarında göremeyecekler, çünkü daha büyük bir dersin peşindeyiz" diyen Kurul, şunları söyledi:

"Mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin maaşlarındaki artışı bir sınava bağlıyor. Ama bütün eğitim emekçilerin, yüksek enflasyon altında maaşları eriyor. Öğretmenlerimizin yoksulluk sınırının üzerindeki ücret talebi, yarın görüşülecek olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi açısından son derece önemli. Bütçeden eğitime ayırılan pay ne kadar yüksek olursa eğitim emekçilerine ödenecek ücret de o kadar yüksek olacak. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden talebimiz, Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan payı artırarak öğretmenlerimize ve aç susuz olan öğrencilerimize bir öğün yemeği de dikkate alacak bir biçimde bütçenin ayrılmasını sağlanmasıdır."

"CEMAATLERİ, TARİKATLARI GÜÇLÜ HALE GETİRECEK OLAN BİR BÜTÇE ÇIKACAK. UMUDUMUZ YOK"

Eğitim İş Sendikası Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen ise "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve öğretmenlerle görüşülerek yeni bir kanunun hazırlanması için talebimiz var. Okullarda musluklardan su içmek zorunda kalan öğrencilerimizin sağlıklı beslenme hakkı için alanlardayız" dedi.

Milli Eğitim'e ayrılan bütçenin her yıl daha da düşürüldüğünü belirten Dağdelen, ANKA'ya şunları söyledi:

"Her yıl eğitime ayrılan bütçe, yıllara göre düşerek devam ediyor. Sayın Bakan, bütçeyle ilgili konu gündeme geldiğinde, okullara bütçe verdiğini söylüyor. 900 öğrenciden, 70 öğretmenden oluşan 5 katlı bir okula bir yıl içinde gönderdikleri bütçe 34 bin 700 lira. Maalesef bu bütçe zaten yetmiyor. Bu gönderilen okulun bütçesi zaten 34 bin 700 TL değil, aylık 50 bin harcama söz konusu. Öğretmenleri, okul müdürlerini karşı karşıya getiriyorlar. Velilerden sadaka gibi yardım topluyorlar okullarda, 'Çocuklarımızı eğiteceğiz' diyerek. Eğer iyi bir bütçe ortaya koymak istiyorlarsa güçlü bir bütçeyle eğitimi güçlendirmeleri lazım. Ama biz, yine biliyoruz ki sadece söylemden ibaret olacak ve yetersiz bir bütçeyle cemaatleri, tarikatları güçlü hale getirecek olan bir bütçe çıkacak. Umudumuz yok."

Meclis\'te Yarın Milli Eğitim Bütçesi Görüşülecek.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Yarın Milli Eğitim Bütçesi Görüşülecek. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement