Meclis'te Dev Kur'an-I Kerim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Dev Kur'an-I Kerim Sergisi Açıldı

Meclis\'te Dev Kur\'an-I Kerim Sergisi Açıldı

TBMM İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ressam Ziya Büyük'ün bir buçuk yılda tuvale aktardığı Kur'an-ı Kerim'in sergi açılışını gerçekleştirdi.

12.12.2013 13:44

TBMM İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ressam Ziya Büyük'ün bir buçuk yılda tuvale aktardığı Kur'an-ı Kerim'in sergi açılışını gerçekleştirdi. Dünyada bir ilke örnek olma özelliğini taşıyan tuval üzerine el yazması Kuran-ı Kerim çalışması, beş metre boyunda iki metre eninde üç parça tuval üzerinde yer alıyor.

Yağlıboya ve fırça tekniğiyle hazırlanan el yazması Kur'an-ı Kerim çalışması ilk kez İstanbul'da Milli Saraylara bağlı Dolmabahçe Sanat Galerisinde sergilenmişti. Sonrasında bir çok yerde sergilen eser bu hafta TBMM'ye bağlı Mustafa Necati Kültür Evi'nde sergilenmeye başladı. Açılış törenini gerçekleştiren TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eserin hazırlanma aşamasında, Altındağ Sanat Sokağında yer alan sanatçının atölyesini ziyaret ettiğini belirterek Ressam Ziya Büyük'ü tebrik etti.

Malatya Milletvekili açılış töreninde, "Kur'an-ı Kerim'i görünür kılmak önemli. Kur'an-ı Kerim raflarda, ulaşılmaz yerlerde değil, görünür yerlerde hayat alanlarımızla iç içe olmalı" diyerek Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un "İnmemiştir hele Kuran şunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için" dizelerini hatırlattı. Öz, konuşmasında sanatçıların kültür ve medeniyete özgü eserler vermesinin de önemine değinerek, bu türde sanat çalışmalarının artması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin sanatçıların yanında olduğunu ifade eden Öz, Meclise bağlı Mustafa Necati Kültür Evi her hafta yeni bir sanatçıya ait eserlerin ücretsiz olarak sergilendiğini söyledi. Kur'an-ı Kerim Sergisi 22 Aralık 2013 tarihine kadar Kültür Evi'nde sergilenecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Dev Kur'an-I Kerim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement