Meclis Başkanlığı Seçimi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanlığı Seçimi Yapılıyor

Meclis Başkanlığı Seçimi Yapılıyor

Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanlığı seçimi yapılıyor Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanlığı seçimi yapılıyor.

04.07.2011 14:45

Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanlığı seçimi yapılıyor Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanlığı seçimi yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP milletvekillerinin de katıldığı Genel Kurul'da, AKP'den Mevlüt Çavuşoğlu and içti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanlığı seçimini yapmak üzere Geçici TBMM Başkanı Oktay Ekşi başkanlığında toplandı. Ekşi, Anayasa'ya göre, and içmek isteyen milletvekillerini kürsüye davet ederken, geçen hafta yapılan and içme törenine katılmayan AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yemin etti.

Genel Kurul toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri de katılırken, yemin etmeyen CHP'liler oy kullanmayacak.

Genel Kurul'da, Ekşi daha sonra Cumhurbaşkanlığı'nın, Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul ettiği ve Başbakan Erdoğan'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiğine ilişkin tezkerelerini okuttu. Genel Kurul'da, tezkerelerin okunmasının ardından Cemil Çiçek, Tunca Toskay ve AKP'li Zelkif Kazdal'ın adaylık başvuruları okundu. Daha sonra da Meclis Başkanlığı seçiminin ilk tur oylamasına geçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı Genel Kurul'a Başbakan Erdoğan ise diğer liderlerden sonra geldi.

(ANKA)

EG/ÖMR - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis Başkanlığı Seçimi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement