Marmaris 1 Armatör Sadıkoğlu ´Denizkondu´Yu Satıyor - Son Dakika
Güncel

Marmaris 1 Armatör Sadıkoğlu ´Denizkondu´Yu Satıyor

Marmaris 1 Armatör Sadıkoğlu ´Denizkondu´Yu Satıyor

Armatör Kahraman Sadıkoğlu, Yıllarca Göcek Koylarında Tuttuğu, Ardından Marmaris'e Getirdiği 'denizkondu'su My Fantasy'i Satma Kararı Aldı. Sadıkoğlu, Artık Yazılıp Çizilenler ve Üstüne Gelen Çevrecilerden Bıktığını Belirterek, 'eksik Yok, Beni Hiçbir Yerden Atamazlar Ama Artık Yoruldum ve My Fantasy'i Satıyorum' Dedi.

25.06.2010 19:50

Armatör Kahraman Sadıkoğlu, yıllarca Göcek koylarında tuttuğu, ardından Marmaris'e getirdiği ''denizkondu'su My Fantasy'i satma kararı aldı. Sadıkoğlu, artık yazılıp çizilenler ve üstüne gelen çevrecilerden bıktığını belirterek, ''Eksik yok, beni hiçbir yerden atamazlar ama artık yoruldum ve My Fantasy'i satıyorum' dedi.

800 metrekarelik yüzerevin sahibi Kahraman Sadıkoğlu, DHA'nın sorularını yanıtladı. MY Fantasy'nin yapım aşamasından bugüne gelişmeleri aktaran Sadıkoğlu, özellikle Marmaris Çevre Gönülleri Başkanı Filiz Ersan'a sitem etti.

My Fantasy'i Orhaniye Köyü'ndeki Martı Marina'ya bağladıklarını ve satana kadar da oradan ayrılmayacağını belirten Sadıkoğlu, 4-4,5 milyon dolara satmayı düşündüğü My Fantasy ile bir Rus işadamının ilgilendiğini söyledi. Sadıkoğlu, ''«MD-BO»Bizden detay istedi. Bir fotoğrafçı ile her yeri çektik ona göndereceğiz. Fotoğrafları başka ülkelere de göndereceğiz' dedi.

Yüzer evi 15 yıl önce planladığını kaydeden Sadıkoğlu, My Fantasy ''benzeri tekneler' yapıldığını savundu. Sadıkoğlu, ''Artık böyle tekneler çok. 150 bin dolara bir çanta satan Hermes'in, 157 milyon euroya yaptırdığı 58'e 38 metre teknesi var. İtalyan Prada ayakkabı ve çantası o da aynı tekneden yaptı. Gucci yaptı. UPS bir tane yaptı 75'e 40 metre. Bunlar gelirse bizim Marmaris'teki çevre koruma hanımefendi bunları da mı almayacak mı? Böyle bir düşünce olur mu? Böyle tekneler yapılsın ama liman tüzüğüne uygun olunca buna karşı gelinmesin. Neymiş mal benim gözümün zevkini bozuyor. Ben senin zevkine göre tekne yapmak mecburiyetinde değilim ki' dedi.

''BÖYLE BİR GECEKONDU OLUR MU?''

Bilinçsizce tenkit edilmekten yorulduğunu kaydeden Sadıkoğlu, ''Elimde bütün evraklar tamam diyorum gelip incelemek isteyen yok, ama durmadan eleştiren çok. Tamam ben bu tekneyi satılığa çıkardım. Diyelim ki sattım. 2012'den sonra en az 10 tane bundan daha genişi olacak. Filiz hanım size soruyorum onlara da buraya girmeyin diyebilecek misiniz? Benim adım da Hermes olsaydı kimse böyle davranmazdı. Bugün Türkiye'de işçiliği, sacı, oksijeni bir tekne 3.5-4 dolara işleniyor. Bunda 800 ton sac var. Bu da yaklaşık 3 milyon dolar değer demek. Makineler, arıtma, tatlı su, pis su, eşyalar ve möble 4-4.5 milyon dolar demek. Bana Türkiye'de 4-4.5 milyon dolarlık bir gecekondu gösterebilir misiniz? Filiz hanımı da zaten hakaretten mahkemeye vereceğim. Böyle bir gecekondu olur mu? Dışardan görüntüyü bozacak manzarası var mı? 300 tekne gulet yan yana duruyor pis sularını nereye basıyor. Her hafta sonu Göcek'te günde 300 tekne geziyor. Bakın Turmepa'ya kaç makbuz kestirmişler? 10 tane göremezsiniz? Bunlar nereye basıyor? Geçen sene, evvelki sene denize basma sertifikam olmasına rağmen 1000 TL ödeyip pis sularımı onlara verdim' dedi.

''BURASI SON DURAK''

«MD-BO»My Fantasy'nin satılmaması durumunda tekrar koylara açılıp açılmayacağı konusunda ise Sadıkoğlu, ''Artık burası son durak. Tekne satılana kadar burada duracağım. Martı Marina ile anlaştım. Gerekli belgelerimizi verdik. Marinanın imkanlarından yararlanıyorum. Kimseyi rahatsız ettiğimi de düşünmüyorum. Tekrar söylüyorum belgelerimde eksik yok, beni hiçbir yerden atamazlar ama artık yoruldum ve My Fantasy'i satıyorum' dedi.

Göcek'te ve Bozburun'da çevrecilerin gelip tekneyi incelediklerini ancak Filiz Ersan'ın gelmediğini ve kendisinin de bunu anlayamadığını belirten Sadıkoğlu, ''Marmaris'teki Filiz hanım o kadar çağırmamıza rağmen yaşından dolayı bir şey mi geçiriyor anlamıyorum gelmiyor. Filiz hanımın dediğiyle ne Savarona'yı ne de bunu hurdaya çıkarırım. Filiz hanım Bozburun'daki bütün balık çiftliklerini kaldırdığını söylüyor. Geçen hafta kalkan bütün balık çiftliklerini Bozburun çevre heyeti ile gezdik. Dipte bütün ağlar yatıyor. 500 tane araba lastiği beton dökülmüş tonoz halinde dipte duruyor. Neden Filiz Hanım bunlarla ilgilenmiyor. Sırf televizyona ve gazeteye çıkmak için çevrecilik yapılmaz. Filiz hanımın bir lafıyla bir şey yapacak insan değilim' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris 1 Armatör Sadıkoğlu ´Denizkondu´Yu Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement