Mardin'de PKK'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de PKK'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı

Terör örgütü PKK'nın türevlerinden YPS'nin Mardin Kızıltepe sorumlusu 'Zelal' kod adlı Necla Atak üzerindeki bombalarla yakalandı. Yardım eden 6 kişi de operasyonla yakalandı.

17.10.2017 10:41  Güncelleme: 11:57

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonla PKK'ya büyük darbe vuruldu. Nefes kesen operasyonda PKK/KCK-YPS sözde komutanı ve mensupları kıskıvrak yakalandı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat, TEM ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri tarafından terör örgütüne yönelik nefes kesen bir operasyon düzenlendi. Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada operasyonda PÖH operasyon köpeğinin üstün başarısı sonucu PKK/KCK-YPS sözde komutanı ve mensupları ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi belirtildi.

Mardin'de PKK'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı

"ZELAL YAKALANDI"

Açıklamada, "01 Ekim 2017 günü saat 20.00 sıralarında Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanmasına yönelik devam eden operasyonlar neticesinde Kızıltepe terör örgfütü PKK'nın Sivil Savunma Birlikleri (YPS) hücresinin 3 BTÖ mensubu üyesi daha önce etkisiz hale getirilmişti. Bu YPS ilçe sorumlusuna ve kalan diğer üyelerine yönelik operasyonel çalışmalar devam etmekteyken; 2 Ekim 2017 tarihinde akşam saatlerinde; YPS sorumlusu olarak faaliyet yürüten Zelal kod adlı Nejla Atak, isimli şahıs üzerinde 2 adet el bombası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Devam eden çalışmalarda aynı tarihlerde; 6 farklı hücre evlerinde Zelal kod Nejla Atak isimli şahsa keşif-istihbarat-milis-işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan Emine Ö., Güner Ö., Samya A., Fatma A., Berivan Ö., Fatime Ö. isimli şahıslar yakalanmış ve yapılan tahkikat neticesinde 16 Ekim 2017 günü çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir" denildi.

Örgüt sorumlusunun katıldığı eylemler de teker teker deşifre edildi.

Mardin'de PKK'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı

Mardin\'de PKK\'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de PKK'ya Büyük Darbe! Zelal Kod Adlı Kızıltepe Sorumlusu Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement