Manavgat'ta Yanan Alan 20 Hektarı Geçti - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Yanan Alan 20 Hektarı Geçti

Manavgat\'ta Yanan Alan 20 Hektarı Geçti

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Manavgat'ta Demirciler ve Aşağı Işıklar köylerinin hemen yanında çıkan orman yangınında şu ana kadar 20 hektar alanın yandığını söyledi.

17.08.2013 21:56

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Manavgat'ta Demirciler ve Aşağı Işıklar köylerinin hemen yanında çıkan orman yangınında şu ana kadar 20 hektar alanın yandığını söyledi. Yangın söndürme çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğünü belirten Türedi, "6 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 22 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve belediyelere bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Yangın bölgedeki bazı yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Hem vatandaşlar hem de ekiplerimiz önlem almaya çalıyor. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Yangının büyüme tehlikesi bulunuyor" dedi.

Yangının hemen ardından bölgeye gelen Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, helikopterle yangını havadan takip ediyor. Gökçöl, ekipleri havadan yönlendiriyor.

'TARIM ALANLARINI SULUYORLAR'

Orman ekipleri yangına müdahale ederken, vatandaşlar da alevlerin tarım alanlarına zarar vermemesi için önlem almaya çalışıyor. Ekili alanları sulayan köylüler, ağaç dallarıyla yangına müdahale diyor. Kovalarla toprak ve su taşıyan köylüler bu şekilde alevlerin yayılmasına engel olmaya çalışıyor.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Manavgat İlçesi'nin Aşağı Işıklar Köyü Ortayurt mevkisinde çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Ekiplerin karadan ve havadan yaptığı müdahaleler sonucu yangının ilerlemesi durduruldu. 6 helikopter, 1 uçak ve 30'a yakın arazöz, Manavgat Belediyesi ile çevre ilçe ve belde belediyelerine ait itfaiye araçları ile çok sayıda itfaiye erinin müdahale ettiği yangında, yaklaşık 50 hektar çam ve zeytinlik alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları halen sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK Haber-Kamera: Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Yanan Alan 20 Hektarı Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement