Manavgat Müftülüğü Yerleşik Yabancılara İftar Verdi - Son Dakika
Güncel

Manavgat Müftülüğü Yerleşik Yabancılara İftar Verdi

Manavgat Müftülüğü Yerleşik Yabancılara İftar Verdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar ile şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

26.07.2013 10:55  Güncelleme: 11:00

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar ile şehit ailelerine iftar yemeği verildi.

Manavgat Müftülüğü tarafından bir restoranda verilen yemeğe, ilçede yaşayan 35 yerleşik yabancı ile şehit aileleri ve protokol üyeleri katıldı. Yemeğin ardından Türkçe ve Almanca konuşma yapan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Ramazan ayının önemini anlattı. Ramazan ayının paylaşma ve kaynaşmanın yoğun yaşandığı bir ay olduğunu kaydeden Yaşar, "Oruç ibadetiyle iradenin eğitildiği müstesna bir zaman dilimidir" dedi. Konuşmasında medeniyetler ve dinler arası diyalogun önemine vurgu yapan Yaşar, salondaki yabancılar tarafından alkışlandı.

Yemeğe katılan Alman Diana Veriyaeghe ise Ramazan ayında farklı kültürdeki insanların bir araya gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Türk insanının çok içten ve cana yakın olduğunu kaydeden Veriyaeghe, "Burada yaşamaktan ve bu ortamda bulunmaktan çok mutluyum. Türk insanı yardımsever ve çok dost yanlısı" dedi.

Alman Daniella Rabaut da gelecek yıl Ramazan ayında Müslüman olarak oruç tutmak istediğini söyledi. Türk ailelerindeki birlik ve beraberliği beğendiğini belirten Rabaut, "Ramazan ayında davet edildiğimiz bu ortamda birlik ve beraberliği gördüm. Bizi davet etmelerinden son derece memnun oldum" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat Müftülüğü Yerleşik Yabancılara İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement