Mahkeme Kırmızı Fuları İade Etmedi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Kırmızı Fuları İade Etmedi

Mahkeme Kırmızı Fuları İade Etmedi

Antalya'da 12 kişinin yargılandığı Gezi davasında, sosyalizmi simgelediği gerekçesiyle suç delili gösterilen kırmızı fular, suçta kullanılmış olabileceği ve ceza verilirse suç aleti olarak el konulması gerekliliğinden dolayı iade edilmedi.

23.01.2015 15:21

Antalya'da 12 kişinin yargılandığı Gezi davasında, sosyalizmi simgelediği gerekçesiyle suç delili gösterilen kırmızı fular, suçta kullanılmış olabileceği ve ceza verilirse suç aleti olarak el konulması gerekliliğinden dolayı iade edilmedi.

Antalya'da Gezi protestoları sırasında gözaltına alınıp 127 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat'ta tahliye edilen, 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK'ya katıldığı öne sürülen 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil ile birlikte 12 kişinin yargılandığı Gezi davası, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ÜÇ SANIK KATILDI

Duruşmaya sanıklardan 120 gün cezaevinde kalan Fecri Ataseven ile Ersin Elyakut ve Başar Gürbüz, avukatları ve yakınları katıldı. Diğer sanıklar 4 ay 20'şer gün cezaevinde kalan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, 120 gün cezaevinde kalan Hamit Umut Baran ile tutuksuz yargılanan Ali Karakuş, Leyla Nuyan, Naim Doğan, Hacı Bey Temur ve Şilan Tekmenuray duruşmaya katılmadı.

KIRMIZI FULAR GERİ İSTENDİ

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, sanıkların el konulan tüm kişisel eşyalarının iade edildiğini, hala iade kararı verilmeyen kırmızı fuların iadesini mahkemeden talep etti. Evcin, özel yetkili mahkemelerin kapatılması sonrası ağır cezaya devredilen ve 'eşitlik ve adil yargılama ilkelerine aykırı' olduğu gerekçesiyle davanın yeniden ele alınması için Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne itirazda bulunulması ve iddianameden itibaren yeniden yargılama yapılmasının talep edilmesini de istedi.

KIRMIZI FULARA İADE YOK

Mahkeme heyeti, sanıklardan adli emanete alınan kırmızı fularların iade talebini önceki duruşmada olduğu gibi yine reddetti. Gerekçe olarak önceki duruşmada da sunulan, kırmızı fuların suçta kullanılmış olabileceği, sanıklar eğer ceza alırsa suç aleti olarak el konulması gerekliliği gösterildi.

CEP TELEFONUYLA ÇEKERKEN YAKALANDI

Sanıklardan Ersin Elyakut'un duruşmayı izleyen arkadaşı Ali Paşa Ersoy'un cep telefonuna, duruşma sırasında fotoğraf çektiği gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından el konuldu. Ersoy, hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na duruşma salonunda izinsiz fotoğraf çekmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Telefon ayrıca teknik inceleme için savcılığa gönderilecek. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Kırmızı Fuları İade Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement