Mahkeme, Başbuğ'u Gözaltına Alan Ataç'ı Serbest Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Başbuğ'u Gözaltına Alan Ataç'ı Serbest Bıraktı

Mahkeme, Emniyet operasyonunda gözaltına alınan ve İlker Başbuğ'u gözaltına alan isim olarak tanınan Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ı serbest bıraktı.

30.07.2014 00:27  Güncelleme: 01:21

İstanbul 3 Sulh Ceza Mahkemesi, Emniyet operasyonunda gözaltına alınan ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u gözaltına alan isim olarak tanınan Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ı serbest bıraktı.

MAHKEMEDEN 3 SAAT RÖTARLI KARAR

Sorgulamaları yapan 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, hala 17 şüphelinin sorgusu tamamlanmamasına rağmen sorgulama işlemine son verdi. İfadesi alınmayan polisler hakkında mahkeme, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi. 21:00'da açıklanması gereken karar 3 saat rötarlı olarak açıklandı.

11 TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Gözaltında bulunan 49 şüpheli polisten 38'i serbest bırakıldı, 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. 22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı.

BAŞBUĞ'U GÖZALTINA ALAN İSİM SERBEST BIRAKILDI

Mahkemenin serbest bıraktığı isimler arasında Emniyet Amiri Gaffur Ataç dikkat çekti. Gaffur Ataç, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u gözaltına alan isim olarak biliniyordu.

PKK UZMANI OLARAK TANINIYOR

Gaffur Ataç İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yıldızı parlak isimlerindendi. Ergenekon soruşturmasına bakan büroda görev yaptı. Emniyet içinde de el üstünde tutulan polis amiri önemli bir PKK uzmanı olarak biliniyordu. Ergenekon masasından önce bütün mesaisini PKK konusunda harcamıştı.

"ELBET BİR GÜN HESAP VERECEKLER"

Gözaltına alınan Emniyet Amiri Gaffur Ataç sağlık kontrolünün ardından gazetecilere seslenerek, "Bu zulmü yapanlar elbet bir gün hesap verecekler; ya bu dünyada ya da öbür dünyada" demişti.







Mahkeme, Başbuğ\'u Gözaltına Alan Ataç\'ı Serbest Bıraktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mahkeme, Başbuğ'u Gözaltına Alan Ataç'ı Serbest Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mustafa: seni asker düşmanı vatan haini amir bozuntusu seni asıl yılanın başı sensin gaffurr hainliğin sıfatına vurmuşş 12 3 Yanıtla
  • Nilgün Ömeroğlu: Türkiyemizde başta yargı ve emniyet olmak üzere tüm kurumlar uzaktan kumandalı oyuncak gibi , yönetiliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun . inşallah bu güç tez vakitte , Türk halkını gömmek için , kendi elleriyle kazdığı kuyuya , kendi ayağıyla düşüp , çırpınarak boğulur 0 0 Yanıtla

Advertisement