Lösemi Hastası Çocuklar Senfoni Orkestrası Yönetti - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Çocuklar Senfoni Orkestrası Yönetti

Lösemi Hastası Çocuklar Senfoni Orkestrası Yönetti

Antalya Akvaryum, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) işbirliğiyle lösemi ve talasemi hastası çocuklar için konser düzenlendi.

17.01.2013 17:08

Antalya Akvaryum, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) işbirliğiyle lösemi ve talasemi hastası çocuklar için konser düzenlendi. Konserde, lösemi hastası çocuklar senfoni orkestrasını yönetme şansı yakaladı.

Lösemi ve talasemi hastası çocuklar, Antalya Akvaryum'da ADSO'nun konserinde bir araya geldi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarla buluşan senfoni orkestrası, 'Carmen Orkestra Suitleri'ni çaldı.

Şef Orhan Şallıel'in yönettiği 40 kişilik orkestrayı dinleyen çocuklar, müziğe alkışlarıyla eşlik etti. Akvaryumun ana tankı içerisindeki uçak batığının gözlemlendiği alanda gerçekleştirilen konseri, turistler de ilgiyle izledi.

Orkestra şefi Şallıel, çocuklara senfoni orkestrası ve enstrümanlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra anlattığı konuda 3 soru soran Şallıel, doğru cevap veren çocuklara orkestrayı yönetme izni verdi. Sahneye çıkarak şef çubuğunu eline alan 11 yaşındaki Resul Dursun, 7 yaşındaki Nehir Balcı ve 8 yaşındaki Rabia Çetiner, orkestrayı yönetti. Şef Şallıel'den orkestra yönetmek hakkında bilgiler alan lösemi ve talasemi hastası çocuklar, şef çubuğunu sallayarak notalara hayat verdi.

Heyecanlandıklarını söyleyen üç arkadaş, "Kocaman bir orkestra bizim ellerimizin hareketlerini takip etti ve müzik çaldı. Çok heyecanlandık. Bugünü asla unutmayacağız" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Çocuklar Senfoni Orkestrası Yönetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement