Liseli Sinem Gücükkaya'nın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Liseli Sinem Gücükkaya'nın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava

Liseli Sinem Gücükkaya\'nın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava

Duruşmanın ardından adliye önünde konuşan Sinem Gücükkaraca'nın babası, Adalet yerini bulsun istiyoruz.

18.02.2014 18:33

Duruşmanın ardından adliye önünde konuşan Sinem Gücükkaraca'nın babası, Adalet yerini bulsun istiyoruz. Sorumlular her kim ise hepsinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kızım öldü başkaları ölmesin, başka Sinemler ölmesin dedi ve gözyaşlarını tutamadı.

Cem TURSUN İSTANBUL DHA İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Hasbi Yeşilbaş getirildi. Şikayetçiler Dursun ve Cemile Gücükkaraca da duruşmada hazır bulundu. Sanık Yeşilbaş savunmasında, Ben durmuştum. Yeni kalkışa geçmiştim. Hızım fazla değildi. Karşıdan karşıya geçen maktulü de görmedim. Beraatımı talep ederim dedi. Yeşilbaş soru üzerine, Gözlerimde bir bozukluk yoktur. Ben geldiğimde trafik sıkıştı. Önümdeki araç hareket edince hareket ettim. Vatandaşlar öne arkaya dedikleri için onlara uydum. Ben bir yere çarptım zannettim. Çocuğa çarptığımı zannetmedim dedi.

KÜÇÜCÜK YAVRUMUN CENAZESİNİ ALDIM

Sinem'in babası Dursun Gücükkaraca, Ben olayı görmedim. Bana haber verdiler. Hastaneye gittim. Sanıktan şikayetçiyim diye konuştu. Sinem'in annesi Cemile Gücükkaraca, Okul gezisine gitmişti. Gezi esnasında kaza olmuş, ölüm haberini aldık. Küçücük yavrumun cenazesini aldım. Bu olay, sanığın vurdumduymazlığıdır. Düpedüz cinayettir. Okulda okurken bir gün sonra musalla taşı olmuştur. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum diye konuştu. Olayın görgü tanığı Caner Abbasoğlu, Ben TIR'ın tam altına girdiğinde gördüm. Herkes bağırmaya başladı. Herkes bağırınca şoför ne anladı bilmiyorum. Araç geriye doğru gitti. Biz bağırdıkça tekrar boşta kaldı. Bağırışmalar üzerine olaydan haberi oldu, duyunca dondu kaldı.10-15 dakika araçtan inemedi. Ana cadde olmadığı için, oradan hızlı geçmesi mümkün olamaz dedi. Okul gezisinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ayşe Güncan ise öğrencileri Akvaryum'a gezmeye götürdüklerini, çıkışta bir kısım öğrenciyi alarak yolun karşısına geçtiklerini, ancak Sinem ve birkaç arkadaşının karşı tarafta kaldığını söyledi. Çocukların çığlıkları üzerine yola baktığında Sinem'i üstü örtülmüş vaziyette gördüğünü, kazanın oluş anını görmediğini belirtti.

KAMERA KAYITLARI BULUNAMADI

Sanık avukatı, Tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Müvekkilimin kusur oranında değişme ihtimali vardır. Tahliyesini talep ediyorum dedi. Hakim Selma Korkmaz, Alışveriş Merkezi'nden istenen MOBESE kayıtlarına ilişkin yazıda, MOBESE'lerin iç cepheyi çekmediği ve bu kayıtların da 10 gün içinde silindiği, süre geçmiş olduğu için bulunamadığının bildirildiğini belirtti.

YAYA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN KURUM TESPİT EDİLECEK Hakim, olay tarihinde Otogar çıkışındaki ağır vasıta trafiğini yönlendiren, bu güzergahtaki yaya güvenliğini sağlamakla görevli kurum ve yetkililerin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Kazanın meydana gelmesinde kullanılan çekici ve dorsenin satılmaması ve el değiştirmemesi için tedbir konulmasına hükmeden hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

SİNEM'İN CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Ailenin avukatı Naim Karakaya ise adliye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'de okulların yaptığı gezilerin ne kadar tedbirsiz, gelişigüzel, uzman olmayan ellerde yapıldığını ifade etti. Avukat Karakaya olayı şöyle anlattı Pendik Endüstri Meslek Lisesi'ne giden 15 yaşındaki küçük Sinem, okulun düzenlediği gezi dolayısıyla Bayrampaşa'daki bir akvaryumu gezmek amacıyla bir alışveriş merkezine gitmişler ve bu alışveriş merkezine gidildiğinde burada 2 öğretmen, kafile başkanı ve aracı kullananla beraber belediyeden de 3 kişi var refakat etmek için. Ancak gezi süresince kişiler başıboş bırakılmış ve geçerken küçük Sinem TIR'ın altında kalıyor, oracıkta hayatını kaybediyor. Buradaki sorumlulardan sadece TIR şoförü yargılanıyor. Biz bu soruşturmanın yetersiz ve kapsamsız olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenler hakkında bir dava açılmaması bizim için çok üzücü Öğretmenler hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçu dolayısıyla bir soruşturmanın devam ettiğini belirten Avukat Karakaya, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nün de bu yol aktarması dolayısıyla mutlaka bir tedbir alması gerekirdi. Biz bu 3 kurumun işbirliği ile küçük Sinem'in cinayete kurban gittiğini düşünüyoruz

UMUDUMUZDU BİZİM, GELECEĞİMİZİ ÇALDILAR

Sinem'in babası Dursun Gücükkaraca ise Adalet yerini bulsun istiyoruz. Sorumlular her kim ise hepsinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kızım öldü başkaları ölmesin, başka Sinemler ölmesin derken annesi Cemile Gücükkaraca da, Hiçbir şey kızımı geri getirmeyecek ama bu düpedüz bir cinayettir. Daha dün sıralarda ders yapıyordu, bugün musalla taşında. Okumaya çok istekliydi. Söz vermişti, 'Bu sene okul birincisi olacağım' diyordu. Umudumuzdu bizim, geleceğimizi çaldılar. Kızımın hayalleri vardı, hayallerini çaldılar dedi. Kızının ölmeden önce çekilmiş fotoğrafını gösteren acılı anne, 10 dakika sonra cansız bedenini teslim alıyoruz. Bir anne-babanın ciğeri yandı diye konuştu.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 10'uncu Sınıf Öğrencisi Sinem Gücükkaraca 28 Kasım 2013 tarihinde okul arkadaşları ve öğretmenleriyle katıldığı Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezindeki akvaryuma düzenlenen gezinin ardından alışveriş merkezi önünde karşıdan karşıya geçmek isterken Hasbi Yeşilbaş'ın kullandığı TIR'ın altında kalarak feci şekilde can vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede TIR şoförü Yeşilbaş hakkında taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Sinem Gücükkaya'nın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement