Libyalılara Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Libyalılara Ziyaret

Libyalılara Ziyaret

Davutoğlu, Libyalı yaralılardan bazılarını hastanede ziyaret etti.

09.04.2011 19:30

İzmir'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçen salı günü, Ankara feribotuyla kente getirilen Libyalı yaralılardan bazılarını, tedavi gördükleri Urla Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, servislerde tedavi gören yaralılara, 'Geçmiş Olsun' dileklerini iletip karanfil verdi. Yaralılardan bazılarının, kendi imkanlarıyla, kağıttan yapıp duvara yapıştırdıkları Türk bayrağı dikkat çekti. Hastanede özellikle yaralıların, yakınlarıyla iletişim kurmaları yolundaki sıkıntılarını dinleyen, bir Libyalı yaralının da yakınını aramasına yardımcı olan ancak ulaşamamasına tanık olan Bakan Davutoğlu, samimi bir havada geçen ziyaretinin ardından refakatçilerin kaldığı yakındaki Sağlık Bakanlığı Sosyal Tesisleri'ne geçti. Buradaki Libyalı refakatçiler, ellerinde Türkiye ve Libya bayraklarıyla Bakan Davutoğlu'nu karşıladı, tezahüratlarıyla sevgilerini dile getirdi.

'HER ZAMAN YANLARINDA OLDUĞUMUZU İLETTİK'

Refakatçilerle sohbet ettikten sonra yetkililerden bilgi alan Bakan Davutoğlu, 'Bildiğiniz gibi Libya'da çok zor şartlarda, acil tıbbi yardıma ihtiyacı olanları geçen haftada ülkemize getirdik. 300'ü yaralı 475 kişi ülkemize geldi. Bu insani yardım operasyonuna katılan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin Libyalı kardeşlerine duyduğu muhabbetini, insani yardım konusundaki önemini tüm dünya gördü. Burada yaralılar ile refakatçilerin tek tek sıkıntılarını dinledik. Gerçekten kendilerini ülkelerinde hissettiklerini ifade etiler, şükran duygusu içindeler. Biz de her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ilettik. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da selamlarını ilettik. Bu yaralılardan dün 46'sını taburcu ettik, ülkelerine gönderdik. Bir de maalesef Libyalı bir yaralı öldü. Onu da Libya'ya gönderdik' dedi. Refakatçiler adına yapılan açıklamada ise, Libyalıların çok zor şartlar altında ülkelerinde yaşadıkları, buraya getirilmelerinin kendileri için önemli olduğu, emeği geçenlere teşekkürleri ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Libyalılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement