Laparoskopik Yöntemle Ameliyat - Son Dakika
Güncel

Laparoskopik Yöntemle Ameliyat

Laparoskopik Yöntemle Ameliyat

Elmalı Devlet Hastanesinde laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

08.06.2017 10:34

Elmalı Devlet Hastanesinde laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elmalı Devlet Hastanesinde hizmet kalitesi, niteliği ve çeşitliliğinin artırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Burak Emre Demir, safra kesesi ameliyatlarını laparoskopi yöntemini kullanarak teknolojik aletlerle ve başarılı bir şekilde hastalara uyguladıklarını belirtti.

"Laporoskopi"nin halk arasında kapalı, kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da bilindiğini hatırlatan Demir, "Ameliyat alanında doku hasarının en az olduğu, daha kolay ve hızlı iyileşmenin sağlandığı laporaskopik ameliyat yöntemiyle Elmalı Devlet Hastanemizde 2015 yılından itibaren 35 hastamıza safra kesesi ameliyatı gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Genel cerrahi uzmanı Dr. Güvenç Cantilav ise laparoskopi yöntemiyle görüş alanının daha büyük, geniş ve net olduğunu ifade etti.

Ameliyatlarda uzun kesiler olmaması ve deri yüzeyinde estetik açıdan rahatsız eden izler kalmaması açısından önemli olduğunun altını çizen Cantilav, şunları kaydetti:

"Yapılan bilimsel çalışmalar, laparoskopik ameliyatların açık ameliyatlara göre başta kanama ve enfeksiyon olmak üzere daha az yan etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Safra kesesi ameliyatlarında karında küçük bir kesi açılarak laparoskopi ile safra kesesi çıkarılmaktadır. Laparoskopik safra kesesi ameliyatı sonrası kesi az olduğundan hastanın iyileşme ve hastanede yatış süresi de kısalmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Laparoskopik Yöntemle Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement