Lale Mansur, Malatya'da Çalıştay Konuğu Oldu - Son Dakika
Güncel

Lale Mansur, Malatya'da Çalıştay Konuğu Oldu

Lale Mansur, Malatya\'da Çalıştay Konuğu Oldu

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla Küçük Millet Meclisi tarafından düzenlenen 'Anayasamızı Hazırlıyoruz' konulu çalıştaya bu ay sanatçı Lale Mansur katıldı.

25.02.2012 18:51

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla Küçük Millet Meclisi tarafından düzenlenen 'Anayasamızı Hazırlıyoruz' konulu çalıştaya bu ay sanatçı Lale Mansur katıldı.

Ayda bir yapılan ve her ay farklı konuların konuşulduğu tartışma programını, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ile vatandaşlar izledi. Programın şubat ayı konuğu sinema oyuncusu Lale Mansur oldu. Moderatörlüğünü, eğitimci- yazar Ferman Salmış'ın yaptığı toplantıda 'Birey Hak ve Özgürlükleri: Adil Yargılanma ve Hak Arama' konuları ele alındı.

Lale Mansur, bir general kızı olarak doğduğunu ve ayrıcalıklı bir çevrede yetiştiğini belirterek, "Ayrıcalıkların hepsinden nefret ettim ömrüm boyunca, çünkü hakları yok böyle bir şeye. Yani şu anda bu ülkede savaş olmasaydı bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olurduk, bütün o paralar oraya değil de sağlığa, eğitime harcansaydı bambaşka bir ülkede yaşıyor olacaktık" dedi.

Lale Mansur'un konuşmasından sonra söz alan izleyicilerden Kadir Akyüz, Cumhuriyet döneminde başka bir ülkeye hiçbir zaman savaş açılmadığını söyleyince araya giren Mansur, "Ben Kürtlere olan savaştan bahsediyorum" dedi. İzleyici vatandaş ise bunun üzerine "Biz Kürtlere savaş açmadık, Kürtler savaşı başlattı. Bunu vatandaşlarımızın hepsi biliyor" diyerek karşılık verdi.

Bunun üzerine Lale Mansur, Diyarbakır Cezaevi'nden sonra PKK terör örgütünün ortaya çıktığını iler sürerek, şunları söyledi:

"Çünkü Diyarbakır Cezaevi'nde Kürtlere orda kendi dışkılarını yedirdiler, Albayın köpeğine selam durdurdular, sabahtan akşama kadar İstiklal Marşını söylettiler. Ciddi işkencelerden geçirildiler. Bakın 237 toplu mezar açılıyor ülkemizde şaka değil bu, kemikler fışkırıyor hep 90-94 döneminin işleri bunlar nasıl söylersiniz savaş yok diye, bu insanları öldür öldür. Ben olsam ben de çıkardım dağa. Benim kocamı oğlumu öldürecekler de ben burada duracağım bu mümkün değil." - Malatya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lale Mansur, Malatya'da Çalıştay Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement