Kuşadası'nda Turizmcilerin Kurban Bayramı Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda Turizmcilerin Kurban Bayramı Sevinci

Kuşadası\'nda Turizmcilerin Kurban Bayramı Sevinci

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kurban Bayramı'nda turizm hareketliliğinin artacağını, özellikle yerli turistlerin tatil beldelerine yoğun ilgisinin olduğunu belirterek, "Bayramda otellerimizin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağına inanıyorum.

03.09.2016 16:29

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kurban Bayramı'nda turizm hareketliliğinin artacağını, özellikle yerli turistlerin tatil beldelerine yoğun ilgisinin olduğunu belirterek, "Bayramda otellerimizin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağına inanıyorum." dedi.

Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi ilçede yaşanan hareketlilikten işletmecilerin memnun olduğunu söyledi.

Özellikle yerli turistin yoğun talepleriyle karşılaştıklarını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Kurban bayramında tatilini burada geçirmek isteyen yerli turistlerin yoğun bir talebi söz konusu. Bayramda otellerimizin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağına inanıyorum. Tüm tesislerimiz oldukça iyi bir doluluk düzeyine ulaşmış durumda. Henüz rezervasyon yaptırmamış olanların acele etmesini tavsiye ediyorum. Bayram nedeniyle yoğunluğun en üst seviyede olduğunu bildiğimizden vatandaşlarımızın kesinlikle rezervasyon yaptırmadan risk alıp tatile yada seyahate çıkmamalarını tavsiye ediyorum."

Önceki yıllara oranla kruvaziyer turizminde bir düşüş olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde beklenen seviye gerçekleşmese dahi yine de gemilerin limanlarımızı ziyaret ettiğini görmekteyiz. Gemilerle gelen turistlerin bölgedeki çekim merkezlerini hem de kentimizi gezdiklerini gözlemliyoruz." diye konuştu.

Rusya'dan Türkiye'ye yönelik charter uçuş seferlerinin başlamasının turizmi olumlu yönde etkileyeceğine işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Charter seferlerinin Rusya'dan ülkemize başlayacak olması önemli bir gelişme. Yaşanan bu gelişmelerin Avrupa ülkelerine de bir örnek teşkil edineceğine inanıyoruz. Turizm sektörü olarak eylül ve ekim aylarını iyi gelişmelerle kapatmayı planlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Turizmcilerin Kurban Bayramı Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement