Kurtulmuş,"Siyasi Partiler Birbirinin Düşmanı Değil,Siyasi Rakibidir" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş,"Siyasi Partiler Birbirinin Düşmanı Değil,Siyasi Rakibidir"

Kurtulmuş,"Siyasi Partiler Birbirinin Düşmanı Değil,Siyasi Rakibidir"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eskişehir Saffron Otel'de İşadamları Ve Partililerle Yemekte Bir Araya Geldi.

12.03.2011 00:42

"SİYASET ÜSLUBU ACINACAK HALDE"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eskişehir Saffron Otel'de işadamları ve partililerle yemekte bir araya geldi. Yemeğe Türkiye Partisi İl Başkanı Hasan Tuç ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Namık Akdoğan da katıldı. Yemekte garsonlar tarafından servis arabasıyla getirilen testi kebabının testisini HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, satır ile kırdı.

Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye siyasetinin hiçbir döneminde bugün olduğu kadar üslup bakımından acınacak halde olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "İktidar ve muhalefeti her konuda kavga çıkartırlar, her konuda birbirine hakaret eder. Karşısındakini dinlemeyi değil, karşısındakini anlamayı aklının ucundan dahi geçirmeyen, bölerek, parçalayarak kolay yoldan oy almaya çalıştığı hiçbir dönem olmadı. 12 Eylül öncesinde Eskişehir'de de sokaklarda kavgalar, gürültüler vardı. İktidar ve muhalefet birbirini dinleme nezaketinde bile bulunmuyordu. Ama üzülerek şahit oluyoruz ki; hiçbir zaman o günkü siyasetin üslubu bugünkü seviyede değildi. O gün sokaklar çok karışıktı, ama parlamentoda siyaset belli bir seviyedeydi. Allah rahmet eylesin, Ecevit ile Demirel arasında çekişme vardı, tartışma vardı. Birbirlerine takılıyorlardı, latife ediyorlardı, birbirlerine üstü kapalı çok ağır sözler söylüyorlardı. Ama seviye bugünkü gibi değildi. Türkiye'de çok partili siyasi hayatta hiçbir zaman böyle seviyesiz tartışmaya şahit olmadı" dedi.

NE ZAMAN SIKINTIYA DÜŞSELER, CHP İMDADA YETİŞTİ

AK Parti ile CHP'nin 8 yıldır birbirlerinin değirmenlerine su taşıdıklarını söyleyen Kurtulmuş, "8 yıldır birisinin gücü bittiği zaman diğeri ayağa kaldırıyor. Örnek verecek olursak, 2007 seçimleri. Oyları yüzde 26'ya düşmüş olan iktidar partisi bir taraftan 27 Nisan muhtırası, diğer taraftan CHP'nin yaptığı işler, diğer taraftan parlamentoda Cumhurbaşkanını seçtirmeme manevraları yüzünden yüzde 26 oy, çıktı yüzde 47'ye. Ne zaman bir sıkıntıya düşseler CHP imdada yetişti. Tam seçim arifesinde AK Parti'ye karşı muhalefet oklarının atılacağı sırada CHP'nin ağzından kağıttan kaplan sözleri yükseldi. Bu millete deseniz ki; ihtilal mi istiyorsunuz, en kötü hükümeti mi? En kötü hükümeti tercih eder bu millet" diye konuştu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE İÇKİ SATIŞLARI 4 KATINA ÇIKTI

AK Parti iktidarında içki satışlarının azalmadığını, aksine arttığını söyleyen Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan içkiyle ilgili aksırıncaya, tıksırıncaya kadar diye bir söz söyledi. Hemen toplum ikiye bölündü. İçki tarafları, içki karşıtları diye. Bir taraf yaşam tarzına müdahale edildiğini söyledi. Sanki öteki tarafta AK Parti hükümetinde içki içilmesi azalmış gibi bir tutum içerisine girdi. Bu tartışmalarla Türkiye'nin 10 günü götürüldü. AK Parti iktidarı döneminde gerçekten içki satışları azaldı mı? 2002 yılında içki kullanımı 583 milyon litre. 2010 yılında içki kullanımı Türkiye'de 2 milyar litre. Yaklaşık 4 katına çıkmış. 2002 yılında içkiye başlama yaşı 15 iken, 2010 yılında 11-12 yaşına düşmüş. Şimdi siyasetle uğraşanlar hangi dine, medeniyete mensup olursa olsun, oturup şunu düşünmeleri gerekmez mi? Biz bu ülkenin çocuklarını içki gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için tedbirler olarak ne yapmamız lazım diye çalışması gerekmez mi? Bunları tartışması gereken siyaset başka bir şey konuşuyor. İçkiye karşıysan bu tarafa oy ver, yoksa diğer tarafa oy ver, bunu tartışıyor."

UCUBE TARTIŞMASI

Türkiye'nin Kars'taki bir heykeli tartışma konusu yaptığı ifade eden Kurtulmuş, "Kars'ta bir yerde, bir heykel meselesi tartışılıyor. Sanki Başbakan heykeli yıkacak. Yok öyle bir şey. Zaten kurul karar almış; heykel yıkılmaz. Heykele karşı ucubeydi, şahaneydi bu tartışmalar sürüyor. Şimdi siyasetin vazifesi Kars'ın bir dağında bulunan heykelin şahaneydi, ucubeydi tartışmasını burada mı yapmak, yoksa İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in büyükşehirlerin göbeğine ucube olarak dikilen, otoparkı olmayan, yolu olmayan, nüfus planlaması yapılmamış olan, 100 katlı ucube gökdelenler mi tartışılmalı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş,'Siyasi Partiler Birbirinin Düşmanı Değil,Siyasi Rakibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement