Kürşad Tüzmen'den Bomba İddia - Son Dakika
Güncel

Kürşad Tüzmen'den Bomba İddia

Eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesinin perde arkasını ve arkasındaki ismi anlattı.

16.05.2012 19:39  Güncelleme: 08:58

Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli olağanüstü genel kurulunda önce aday olan sonra adaylıktan çekilen eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Samanyolu Haber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüzmen, kendisinin göreve gelmesi halinde şike ve teşviğe karışmış 8 takımı küme düşürecek olduğunu söyledi.

Küme düşecek takımlar arasında Fenerbahçe'nin de olacağını ve Fenerbahçeli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yüzden kendisinin TFF Başkanı olmasını istemediğini savunan Tüzmen, adaylıktan da bu yüzden çekildiğini iddia etti.

"BAŞBAKAN 'KARIŞMA' DEDİ"

Tüzmen, canlı yayında şöyle konuştu:

"Başbakan Fenerbahçeli olunca istersen geri çekme yani. Mecbur kaldım. Şimdi, iki yol var; ya Başbakan'a rağmen bu yola girmek, o da yanlış olur. Bu kadar zaman yol arkadaşlığı yapıyoruz. Beraber yola çıkmışız. Bize yakışmaz. Daha sonra Bakan Suat Kılıç ile görüştüm. Dedim 'var mı bir şey, ne yapacaksınız?'. 'Biz öyle şeylere karışmıyoruz. Başbakanımız da karışma dedi' cevabını alınca diğer takımlardan arayanlar oldu. Ne kaybederim şimdi; girelim, dedim.

Çok geçmeden 20.30'da cevap geldi. Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beni yana yakıla arıyor. 'Abi bir gel' dedi. Gittik partiye. Daha sonra 'abi sen çekil burdan' dedi. Biz de güvendik. Sayın Başbakan Fenerbahçe'li olduğu için Fenerbahçe'nin düşmesini istemedi"

"8 TAKIM DÜŞÜRECEKTİM"

"Federasyon başkanı olsaydım 8 takım düşürecektim" diyen Kürşad Tüzmen, "Ben tabii operatör doktor; gelince 8 takım, 3 takım birinci ligten, 5 takım 2 ligten düşürecektim ama Türk sporu, Avrupa'da ve dünyada oynamaya devam edecekti" şeklinde konuştu.

Kürşad Tüzmen\'den Bomba İddia
Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Kürşad Tüzmen'den Bomba İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement