Kumsalda Yaralı Bulunan Deniz Kaplumbağası Tedaviye Alındı - Son Dakika
Güncel

Kumsalda Yaralı Bulunan Deniz Kaplumbağası Tedaviye Alındı

Kumsalda Yaralı Bulunan Deniz Kaplumbağası Tedaviye Alındı

Balıkesir'in Paşalimanı Adası'nda kumsala yaralı bulunan ve 'Dostum' aı verilen deniz kaplumbağası, ilk tedavisi yapıldıktan sonra Muğla Dalyan'daki Pamukkale Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma...

19.02.2012 18:05

Balıkesir'in Paşalimanı Adası'nda kumsala yaralı bulunan ve 'Dostum' aı verilen deniz kaplumbağası, ilk tedavisi yapıldıktan sonra Muğla Dalyan'daki Pamukkale Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderildi.

Yaşının 35-40 arasında ve dişi olduğu belirlenen deniz kaplumbağasını bulanlar, Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Gelen görevliler 'Dostum'u, Pamukkale Üniversitesi'ne gönderdi.

Deniz kaplumbağasının ilk tedavisini DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska ve ekibi yaptı. Prof. Dr. Yakup Kaska, kaplumbağanın soğuktan şoka girdiğini ve uzun süre beslenemediğini belirtti.

Dostum, Denizli'de yapılan ilk tedavisinin ardından Muğla Dalyan'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderdi.

ONB(AÖ/ESM) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumsalda Yaralı Bulunan Deniz Kaplumbağası Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement