Kumluca'da Kan Bağışı Kampanyasına Destek - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Kan Bağışı Kampanyasına Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kan bağışında bulunan vatandaşlardan görüntüler Belediye Başkanı Çetinkaya'nın kan bağışı ve açıklamaları Kaymakam Kara'nın kan bağışı ve röportaj Vatandaşla ropörtaj Kumluca Belediyesi ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğünün organizesiyle27 Mayıs tarihine kadar sürecek kan bağışı kampanyasına Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da kan bağışında bulunarak destek verdi.

10.05.2016 19:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan görüntüler

Belediye Başkanı Çetinkaya'nın kan bağışı ve açıklamaları

Kaymakam Kara'nın kan bağışı ve röportaj

Vatandaşla ropörtaj Kumluca Belediyesi ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğünün organizesiyle27 Mayıs tarihine kadar sürecek kan bağışı kampanyasına Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da kan bağışında bulunarak destek verdi.

Kumluca Belediyesi ve Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar kadar ilçe protokolü de ilgi gösteriyor. Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Meydanında kan bağışı toplamaya başladılar.

Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine kan sağlamak amacıyla sürekli kan bağışı topladıklarını ifade eden Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak, düzenledikleri bağış kampanyalarına yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin de destek vermelerinin kendilerini mutlu ettiği söyledi.

Kan bağışı kampanyasına destek veren kumuca Kaymakamı Polat Kara da, her kesin her an kan bağışına ihtiyaç duyabileceğini, bu konuda ihtiyaç duymadan önce toplumsal duyarlılık göstererek kan bağışında bulunulması gerektiğini söyledi.

Ülkemizde kan bağışı ihtiyacının yoğun olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kara, "Trafik kazaları, iş kazaları sıkça yaşanan, hayatın sürprizlerle dolu olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kendimizde dahil yakınlarımızın, en sevdiklerimizin ne zaman kana ihtiyaç duyacağını bilmek mümkün değil. Bu konuda zor zamanda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak, hastaların şifası için bütün vatandaşlarımızı sosyal sorumluluk içerisinde kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bunun bir parçası olarak, bugün hep birlikte kan bağışında bulunuyoruz. Slogan olarak (Kan bağışında bulunan sıhhat bulun) diyor herkesi kan bağışında bulunmaya bekliyoruz" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Türkiye'de kan bağışı alma konusunda tek yetkili kurumun Kızılay olduğunu, herkesin kan talebi için kapısını çaldığı kurumun da Kızılay olduğunu belirtti.

Kızılay kan bağışı müdürlüğünün ilçede bir kan bağışı kampanyası yapmayı planladığını belirtmesinin ardından Kumluca Belediyesi olarak destek vereceklerini bildirdiklerini ifade eden Çetinkaya, "Kızılay'ın bu etkinliğine bizde kan vererek destek oluyoruz. Tabi bunun toplumumuz tarafından kucaklanacağı kanaatindeyim. Kumluca'da yaşayan güzel insanlar bu gibi konularda hep duyarlı olmuşlardır, inşallah bu kampanyaya da destek vereceklerdir. Bu yaptığımız bağışları kendimiz için yapıyoruz. Bugün veya yarın kendimizin de kan ihtiyacı olmayacağını kimse garanti edemez. Bundan dolayı bugün bizler gönüllü olarak kan bağışında bulunalım, yarın bizim de ihtiyacımız olduğunda başka duyarlı insanlar bağışta bulunsunlar" diye konuştu.

Kumluca Belediyesi ve Kızılay'ın ortaklaşa yürüttükleri kan bağışı kampanyasında kan bağışında bulunan vatandaşlar da, kan bağışında bulunarak hem vücutlarının sağlıklı kaldığını hem de ihtiyaç sahibi insanlara faydalı oldukları için mutlu olduklarını söylediler.

Kumluca Belediyesi ve Kızılay tarafından ortaklaşa yürütülen kan bağışı kampanyası kapsamında, hafta sonları dahil her gün 27 Mayıs tarihlerine kadar Cumhuriyet Meydanında vatandaşlardan kan bağışı alınacağı bildirildi.

Kumluca\'da Kan Bağışı Kampanyasına Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Kan Bağışı Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement