Küçükçekmece'de Bedri Rahmi Eyüboğlu Anıldı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'de Bedri Rahmi Eyüboğlu Anıldı

Küçükçekmece\'de Bedri Rahmi Eyüboğlu Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde, Gözün Öyküsü adlı söyleşide, ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu anıldı.

16.04.2013 10:18  Güncelleme: 10:27

Küçükçekmece Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde her ay gerçekleştirilen "Gözün Öyküsü" adlı söyleşi programında, bu ay ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu anıldı.

Şair ve yazar Cem Yavuz ile sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun torunu Sabahattin Rahmi Eyüboğlu konuk olarak katıldı. Programda, kendisinden sonra gelmiş ve gelecek olan sanatçılar kuşağına zengin ve ilham verici bir miras bırakmış olan Eyüboğlu'nun sanat yaşamı ve bilinmeyenleri konuşuldu.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ressam kimliğinin ön planda tutulduğu söyleşide, moderatör şair ve yazar Cem Yavuz; Eyüboğlu'nun bu yönünü şu sözlerle anlattı: "Bedri Rahmi, her döneminde bir Türk ressamına nasip olmayacak bir noktada durmuştur. Cumhuriyetin kuruluşu ve bunu takip eden yıllarda da sanata ilişkin tartışmaların odağında yer alarak ürettiği işlerle adından söz ettirmiştir. Ömrünün her döneminde kalemini ve fırçasını sınamış, Türk sanatına büyük hizmetler vermiştir. Laf üretmekten çok iş üretmiş ve kendine özgü üslubuyla aramaktan hiç vazgeçmemiştir."

Türkiye'de daha çok şair kimliğiyle tanınan Eyüboğlu'nun resmiyle de dünya sanatı içinde adını altın harflerle yazdırdığını anlatan Ömer Faruk Şerifoğlu da, günümüzde ünlü sanatçının Kalamış'taki evinde yazma şenlikleri düzenlendiğini söyledi. Şerifoğlu, bu şenlikler kapsamında Bedri Rahmi Eyüboğlu ve eşi Eren Eyüboğlu'na ait yazma motiflerinin geleneksel yollarla çoğaltılarak teker teker renklendirildiğini ve sergilenerek satıldığını belirtti.

DEDEM FENERBAHÇELİYDİ

Programa konuk olan torun Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, dedesinin en önemli yanının ülkesini, vatanını ve Anadolu'yu çok sevmesi olduğunu ifade ederek, "Dedem Fenerbahçeliydi. Futbol için delirirdi. İyi araba kullanamazdı. Ehliyeti yoktu" diyerek ünlü sanatçının bilinmeyen yönlerini anlattı. Söyleşide, Eyüboğlu'nun vitray, mozaik ve heykel çalışmaları ele alındı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'de Bedri Rahmi Eyüboğlu Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement