Küçük Gurbet´i Ciğeri İle Hayata Döndü - Son Dakika
Güncel

Küçük Gurbet´i Ciğeri İle Hayata Döndü

Küçük Gurbet´i Ciğeri İle Hayata Döndü

Şırnak'ta Beyin Ölümü Gerçekleştikten Sonra Ailesi Tarafından Organları Bağışlanan 7 Yaşındaki Gurbet Yavuz, 53 Yaşındaki Özbek Asıllı Karaciğer Hastasına Hayat Oldu.

21.10.2010 17:59

Şırnak İdil Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Gurbet Yavuz, 15 Ekim günü okuldan evine dönerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmişti. Küçük Gurbet'in babası Şükrü Yavuz, çocuğunun organlarını bağışlama kararı alınca organ nakli bekleyen 3 hasta yeniden hayata döndü.

Hava Ambulansı ile Şırnak'a giden, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi ekibi başarılı bir operasyonla minik Gurbet'in bağışlanan organlarını alarak Askeri helikopterle Malatya'ya getirildi. Bu sırada Şanlıurfa Ceylanpınar'da yaşayan ve 5 yıldır Hepatit C' ye bağlı kronik karaciğer yetmezliği çeken 53 yaşındaki Özbek asıllı Mehmet Ömer Yücetürk'te ambulansla Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Hemen ameliyata alınan Yücetürk'e başarılı geçen bir operasyonun ardından organ nakli gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Mehmet Ömer Yücetürk, kendisini yeniden hayata döndüren Yavuz ailesine teşekkür etti. Mehmet Ömer Yücetürk'ün, 27 yıl önce Afganistan'dan Türkiye'ye göç ettikleri ve Şanlıurfa'da yaşadıkları öğrenildi.

Organ naklinin başında bulunan ve bizzat ameliyatlara giren Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Organ Nakli Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, nakil yaptıkları hastanın sağlığının şuan iyi olduğunu belirterek, ô Sağlık Bakanlığı helikopter ambulansı ile Cizre'ye gittik. Hastamız Gurbet'in kalp atımlarında ve tansiyonunda yavaşlamalar gelişti. Organ çıkarımı sırasında anatomik yapılar net seçilemediğinden iki bebeğe nakledeceğimiz organları başka bir hastaya nakletmek durumunda kaldık. Bunun için acil olarak ameliyata aldık. Karaciğerini ve iki böbreğini çıkartmaya başladık. Bu arada ameliyat devam ederken askeri yetkililerden helikopter talep edip organı Malatya'ya taşıdık. Karaciğeri Şanlıurfa'da sırada bekleyen 53 yaşındaki hastamız Mehmet Ömer Yücetürk'e naklettik. Mehmet Ömer Yücetürk'ü gece saat 02.00 sırasında Malatya'ya getirdikö dedi.

Elazığ'ın doğusunda ilk defa bir organ bağışlandığını belirten, Yılmaz, ôBu durum bizim için çok sevindirici oldu. Doğu'dan ilk organ bağışı olması anlamında da oldukça önemlidir. Cizre Devlet Hastanesi'ne de yapılan bu bağışın bir hastanenin en üst düzeyde sağlık hizmetini çok iyi sunduğunu bir göstergesidir. Başhekim ve ekibine göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Böbrekler Gaziantep'e gönderildi. Karaciğeri ise biz aldık. Hastamız Mehmet Ömer Yücetürk'ün sağlık durumu şuanda oldukça iyi. Kendisine ağızdan sıvı verilmeye başlandı. Bu arada bizim için seferber olan ve askeri helikopter imkÔnı sunarak hayat kurtaran askeri yetkililerimize de çok teşekkür ediyorumö şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Gurbet´i Ciğeri İle Hayata Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement