Küçük Fatma Ezgiæyi Alevlerin Arasından Kurtardılar - Son Dakika
Güncel

Küçük Fatma Ezgiæyi Alevlerin Arasından Kurtardılar

Küçük Fatma Ezgiæyi Alevlerin Arasından Kurtardılar

Yangında balkonda mahsur kalan 5 yaşındaki Fatma Ezgi Kılıç, yakındaki bir oto kurtarma servisinde çalışan işçiler Süleyman Zor ve Ahmet Ahras tarafından kurtarıldı.

15.04.2011 20:31

DenizliÆde dört katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan 5 yaşındaki Fatma Ezgi Kılıç, yakındaki bir oto kurtarma servisinde çalışan işçiler Süleyman Zor ve Ahmet Ahras tarafından kurtarıldı. İki işçi, alt katlardaki beş kişiyi de uyararak, binayı boşatmaları sağladı.

Akçeşme Mahallesi, 2007 Sokak, Numara 1Ædeki, Süleyman TekinÆe ait dört katlı apartmanın çatı katındaki yangın çıktı. Elektrik panosunkdan çıktığı sanılan yangın, kısa sürede tüm çatıyı sardı. Apartmanın yan tarafındakti Bolçek Oto Kurtarma ServisiÆnde çalışan işçiler alevleri farketti. Yukarı baktıklarında balkonda mahsur kalan 5 yaşındaki Fatma Ezgi KılıçÆı gören iki işçi koşarak yukarı çıktı. Daire kapısını kırıp içeri giren iki işçiden Süleyman Zor, canını tehlikeye atıp, alevlerin arasından geçerek balkondaki küçük kızı dışarı çıkardı. Bu sırada diğer işçi Ahmet Ahras ise diğer odalarda başka kimsenin olup olmadığını kontrol etti. İki işçi, ôyangın varö diye bağırarak, alt kattakileri de uyararak binayı boşaltmalarını sağladı. Yangını haber alarak panikle evine gelen Adile Sarı (35), evde yalnız bıraktığı kızınının kurtarıldığını görünce gözyaşlarını tumamadı. sarı, kızına sarılıp, ağladı.

İLK MÜDAHALEYİ 112 ACİL SERVİS EKİPLERİ YAPTI

Dumandan etkilenen ve korkudan gözyaşlarını tutamayan küçük Fatma EzgiÆye ilk müdahaleyi olay yerinde 112 Acil Servis ekipleri oksijen vererek yaptı. Küçük kız, daha sonra gözetim altında tutulmak üzere Servergazi Devlet HastanesiÆne kaldırıldı. Bina sahibi Sülalman TekinÆin camidenr dönerken yangını gören babası Hasan Tekin de tansiyonunu düşmesi nedeniyle rahatsızlandı. Tekin de ambulansla aynı hastaneye götürüldü. İtfaiyle ekipleri yangını su sıkarak söndürürken iki daire kullanılmaz hale geldi.

Apartman sbakinlerinden Emel Aydeniz, ôGece vardiyesinden geldiğim için uyuyordum. Bir anda, sesler duydum. Kapım tekmeleniyordu. Önce, kavga oluyor sandım. Kapıyı açtığımda yangın olduğunu söylediler. Hemen giyip, dışarı çıktımö dedi.

İtfaiyenin alevlere müdahalede geç kaldığını ileri süren mahalle sakinleri, ôEşinden bir süre önce boşanan Adile SarıÆnın, geçimini sağlamak için çocuğunu evde bırakıp işe gidiyordu. Şimdi kiracı olarak oturduğu evindeki eşyaların tamamı yandı. Çaresiz kadına devletin yardım elini uzatmalıö dediler. Polis, soruşturmanın sürdüğünü, yangını çıkış sebebinin itfaiyenin raporuyla bilirleneceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Fatma Ezgiæyi Alevlerin Arasından Kurtardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement