Köylülerin Baz İstasyonu İsyanı - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Baz İstasyonu İsyanı

Köylülerin Baz İstasyonu İsyanı

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Osmankalfalar köyü girişine bir GSM şirketinin baz istasyonu yapacağını öğrenen köy halkı, imza topladı.

17.01.2014 10:39

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Osmankalfalar köyü girişine bir GSM şirketinin baz istasyonu yapacağını öğrenen köy halkı, imza topladı.

Osmankalfalar köyü sakinleri, baz istasyonunun kurulacağı alanda toplanırken, Köy Muhtarı Ali Ünal tarafından yeri verilen baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini söyledi. Köylüler, topladıkları imzaları Korkuteli Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığına teslim edeceklerini belirtti. Köylülrer adına yapılan açıklamada, "Burada herkesin çoluk çocuğu, torunları var. Biz mahallemize baz istasyonu yapılmasını istemiyoruz. Yaptıklarında gerekirse yıkarız. Baz istasyonunun zararlı olduğunu biliyoruz. Daha önce bizim evlere de kurmak istediler ama kabul etmedik. Köyümüze baz istasyonu kesinlikle istemiyoruz. Köyün üst tarafından başka baz istasyonu var oraya kursunlar. Bir şey olursa hesabını kim verecek" denildi.

MUHTAR KİMDEN İZİN ALMIŞ?

Köy sakinlerinden Mehmet Uysal, köye baz istasyonu kurulmasına kimsenin rıza göstermediğini belirterek şöyle konuştu: "Bu durumdan ben de rahatsızım. Muhtar burayı vermiş. Kime danışmış veya kimden izin almış? Biz buraya yapılan baz istasyonuna karşıyız. Baz istasyonunun köyün girişine yapılmaması ve buradan kaldırılması için imza toplayarak bu imzaları yetkililere teslim edeceğiz. Sağlık yönünden zararlı olan bu baz istasyonunun buraya kurulmasına muhtar nasıl izin verdi anlamış değiliz."

Köylülerden Celal Balcı da, baz istasyonunu köye istemediklerini belirterek şunları söyledi: "Çoluk çocuğumuzun ileride kanser olmasını istemiyoruz. Bilimsel olarak bütün her yerde bunun zararları sabit. Köy halkı olarak biz bunu burada istemiyoruz. Gereken işlemin yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Baz İstasyonu İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement