Kosova'nın Bağımsızlığın 8'inci Yıl Dönümünde Muhalefetin Düzenlediği Protestoya 100 Binin Üzerinde... - Son Dakika
Güncel

Kosova'nın Bağımsızlığın 8'inci Yıl Dönümünde Muhalefetin Düzenlediği Protestoya 100 Binin Üzerinde...

Kosova\'nın Bağımsızlığın 8\'inci Yıl Dönümünde Muhalefetin Düzenlediği Protestoya 100 Binin Üzerinde...

Dha DIŞ HABER – -Muhalefet, hükümete istifa için 27 Şubat'ta kadar süre tanıdı – Kosova'nın bağımsızlığının 8'inci yıl dönümünde, başkent Priştine'de Kosova muhalefetinin düzenlendiği protestoya 100 binin üzerinde kişi katıldı.

17.02.2016 19:59

Dha DIŞ HABER –

-Muhalefet, hükümete istifa için 27 Şubat'ta kadar süre tanıdı

Kosova'nın bağımsızlığının 8'inci yıl dönümünde, başkent Priştine'de Kosova muhalefetinin düzenlendiği protestoya 100 binin üzerinde kişi katıldı. Brüksel'de varılan anlaşmaların feshedilmesini ve hükümetin istifasını isteyen Kosova muhalefeti liderleri ve yanlıları, Ulusal kütüphanenin önünde toplandıktan sonra ellerinde Arnavutluk bayraklarıyla Başbakanlık binası önüne yürüdüler. Kosova başbakanlık binası ününde toplanan 100 binin üzerinde protestocunun, sadece Arnavutluk Cumhuriyeti'nin bayrağını taşımaları dikkat çekti. 1999 yılından bu yana Kosova'da düzenlenen en geniş katılımlı protestonun başında ana muhalefet partisi Vetvendosye Hareketi, AAK ve NİSMA liderleri hazır bulundu.

Kosova Başbakanlık binası önünde protestocular, liderlerin konuşmalarından önce sloganlar atarak hükümetin şartsız ve koşulsuz istifa etmesini istediler. Arnavutluk bayraklarıyla kırmızıya bürünen Kosova başbakanlık binası önünde toplanan muhaliflere ilk konuşan eski Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi, Kosova'daki var olan durum için Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi'nin istifa etmelerini ve erken seçimlerin ilan edilmesini talep etti. Bu arada protesto edenler, hükümete kırımız kart göstererek, "git ..git.." sloganları attı. AAK Parti Başkanı Ramuş Haradinay, sadece vatandaşların karar almak ve Hükümet'i düşürmek hakkına sahip olduklarını söyledi.

Hükümetin toprak bütünlüğüne saldırdığını iddia eden AAK lideri Ramuş Haradinay, Hükümet'in ayrıca ülkenin egemenliği ve anayasal düzenine de saldırdığını söyledi. Ana muhalefet partisi Vetvendosye Hareketi Başkanı Visar İmeri, 27 Şubat 2016 tarihine kadar hükümetin istifası için müddet tanıdı. İmeri 27 Şubat 2016 tarihine kadar hükümet istifa etmezse aynı gün şiddet içeren protesto düzenleyeceklerini bildirdi. Visar İmeri, aynı zamanda Kosova Meclisi oturumu yapılacağı Cuma günü vatandaşları Meclis önünde protestoya davet etti. Visar İmeri'nin konuşmasından sonra protesto olaysız sona erdi. Priştine genelinde 4 bine yakın Kosova Polisi, protestolar süresince hazır durumda bulundu .

Görüntü Dökümü

Muhalefet Kosova ulusal kütüphanesi önünde topladıktan sonra

Başbakanlık binasın yürümeye başladı

Ellerinde Arnavutluk bayrakları

Başbakanlık binası önünde 100 binin üzerinde kişi

Eski Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi konuşuyor

Ramuş Haradinay Konuşuyor

Genel görüntü

Visar imeri

Genel görüntü - Muhalefet

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'nın Bağımsızlığın 8'inci Yıl Dönümünde Muhalefetin Düzenlediği Protestoya 100 Binin Üzerinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement