Körfez’in İncisi İçin Temel Atıldı - Son Dakika
Güncel

Körfez’in İncisi İçin Temel Atıldı

Körfez’in İncisi İçin Temel Atıldı

Dünyanın En Uzun İkinci Asma Köprüsü Olacak İzmit Körfez Geçişi Projesi'nin Temelini Başbakan Erdoğan Attı.

29.10.2010 14:27

Gebze-Orhangazi-İzmir'i birbirine bağlayacak olan İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Otoyolu Projesi'nin temel atma töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, projenin Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu birçok ilde yeni bir canlanmaya neden olacağını söyledi.

TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Dilovası ile Hersek arasında kurulacak 3 kilometre uzunluğundaki asma köprüyü de içine alan dev projede start, Başbakan Erdoğan tarafından verildi. Dilovası'ndaki temel atma töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Nafiz Özak, Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, Osman Pepe, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, belediye başkanları, iş adamları, konsorsiyomu oluşturan firmaların genel müdürleri, yetkililer ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK

Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek olan projeyle İstanbul ile İzmir arasındaki mesafe 3.5 saate inecek. Dilovası ile Hersek arasında yapılacak, dünyanın en uzun ikinci köprüsü ise 6 dakikada geçilecek. Temel atma töreninde söz alan Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Türkiye'nin her köşesinde binlerce şantiyede çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Yıldırım, ''Temelini atacağımız proje istihdam açısından da büyük önem taşıyor. Bu yol üzerindeki ve çevresindeki illerde ekonomik, ticaret ve turizm açısından canlanma yaşanacak'' ifadesini kullandı. Körfezi dolaşmanın trafik yoğunluğu ve 1.5 saatlik bir zaman kaybına neden olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, projenin hayata geçmesiyle ekonomiye milyonlarca lira katkı sağlanacağı bilgisini de aktardı.

CUMHURİYET BAYRAMI HEDİYESİ

Alkışlar arasında konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan ise, ''Ülkemiz ve geleceğimiz adına gurur verici bir temel atma törenine katılıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden birine start veriyoruz. Cumhuriyetimizi taçlandırıyoruz, ülkemize bir bayram hediyesi sunuyoruz. Bugün İstanbul ile İzmir'i muhteşem bir köprü ve otobanla bağlayacak projenin temelini atıyoruz. Kocaeli, Bursa, Manisa ve çevre iller de bu projeden istifade edecek. Bu otoyol yeni bir canlanmayı da beraberinde getirecek. Yola çıkarken yol medeniyettir dedik. Otoyol ve İzmit köprüsünün hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN 5 YILDA BİTMESİNİ İSTEDİ

Konuşmasının sonunda Dilovası'ndan tüm Türkiye'ye selam ve sevgiler gönderen Başbakan Erdoğan, temel atma töreni için protokol üyelerini podyuma davet etti. Başbakan Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasındaki otoyolu yapacak olan konsorsiyumu oluşturan firmaların genel müdürlerinden de 7 yılda yapılması planlanan projeyi 5 yılda tamamlamalarını istedi. Hep birlikte butona basılmasının ardından firma yöneticileri tarafından Başbakan Erdoğan'a bir brifing verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Körfez’in İncisi İçin Temel Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement