Köprülü: Dershaneleri Kapatmakla Olmaz - Son Dakika
Güncel

Köprülü: Dershaneleri Kapatmakla Olmaz

Köprülü: Dershaneleri Kapatmakla Olmaz

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü eğitimin yapa boza düzenlenecek bir alan olmaması gerektiğini belirterek, "Dershaneleri kapatacağım demekle"...

21.03.2013 17:00

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü eğitimin yapa boza düzenlenecek bir alan olmaması gerektiğini belirterek, "Dershaneleri kapatacağım demekle elde edilebilecek siyasal kazançları bir yana bırakıp ülke gerçeklerimize uygun bugünün toplumu ve toplum gerçekliklerini dikkate alan çözümler bulunmalıdır" dedi.

İzmir Ticaret Odası tarafından "Dershanelerin Eğitim ve Öğretim Yaşamına Katkıları" konulu toplantı gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İzmir Şube Başkanı Sezai Özel, Güven Dershaneleri Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyyüp Kılcı, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İbrahim Taşel ve sektör temsilcileri katıldı.

Türkiye'de dershanelerin eğitim sisteminin en önemli parçalarından birisi olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'de 3 bin 961, İzmir'de ise 220 dershane bulunduğunu söyledi. Son dönemde dershanelerinin kapanmasının sık gündeme getirildiğini söyleyen Demirtaş, "Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, seviye belirleme sınavının bu sene son kez yapılacağını açıkladı. Yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının da kaldırılacağı üniversiteye giriş için yeni bir sistemin getirileceği dile getiriliyor. Bu sınavın kaldırılması kuşkusuz dershanelere etkisi olacaktır. Ancak dershaneler sadece sınava hazırlık için var olan kurumlar değildir. Dershaneler, okul ile birlikte paralel şekilde eğitimi pekiştiriyor. Tüm bunları değerlendirdiğimizde sınav sistemi değişse bile dershaneler varlığını koruyacaktır. Bu toplantıyı 41'nci Eğitim Grubu Meslek Komitemizin talebi üzerine düzenledik. Eğitime verdiğimiz önem odamız tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile en iyi şekilde ortaya çıkmaktadır. Dershanelerin öğrencilerimizin üniversitemizi kazanmalarında son derece etkili olduğunu görüyoruz. Toplantıdan çıkacak sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzeri tüm ilgili kurumlara göndereceğiz" dedi.

100 BİN İSTİHDAM

Dershanelerin 100 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, yaklaşık 150 bin öğrencinin dershane hizmetinden yararlandığını söyledi. Dershanelerin fiyat politikaları üzerine görüş belirten Köprülü, "Dershanelerin orta öğretim öğrencileri için bin 500 ve iki bin arasında değişen fiyatları vardır. Üniversiteye hazırlık öğrencileri için fiyat ise 3 bin ile 4 bin lira arasındadır. Bu ücretler taksitlere bölündüğünde ödenebilecek hizmetlerdir. Yani kimsenin öküzü satarak bu kurumlardan yararlanmak istemesi gibi bir durum yoktur. Dershanelerinin kapatılması gündeme geldiği son dönemde dershanelerinin lehine kamuoyunda bakış gelişmiştir. Velilerde dershanelere kapatılmasını istiyormuş gibi bir algı yaratılıyor ama veliler ve öğrenciler dershaneleri bizden daha çok sahipleniyorlar. Sınavlara kaldırılsa bile dershanelere olan ihtiyacın devam edecektir. Asıl gereken eğitimin temel sorunları çözülmesidir" diye konuştu.

EĞİTİMDE DÜZENLEME YAPA BOZA OLMAZ

Dershanelerin özel ders alma ihtiyacını karşıladığını dikkat çeken Köprülü, dershanelerin özel ders ihtiyacını ekonomik bir şekilde sağladığını ifade etti. Okul ve dershaneler arasında eğitim anlayışının farklı olduğunu söyleyen Köprülü, "Dershaneler öne sürülerek gerekli önlemleri almadan gerekli düzenlemeleri yapmadan sınav sistemleriyle oynamak eğitimizde karmaşa yaratmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Eğitim yapa boza yapa boza düzenlenecek bir alan olmamalıdır. Dershaneleri kapatacağım demekle elde edilebilecek siyasal kazançları bir yanı bırakıp ülke gerçeklerimize uygun bugünün toplumu ve toplum gerçekliklerini dikkate alan çözümler bulunmalıdır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köprülü: Dershaneleri Kapatmakla Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement