Koca Seyit Filmini Arsasını Satıp Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Koca Seyit Filmini Arsasını Satıp Çekiyor

Koca Seyit Filmini Arsasını Satıp Çekiyor

İzmir'de tiyatro sanatçısı İsmail Gülnar, milli kahramanlardan 'Koca Seyit'in (Seyit Onbaşı) hayatını anlatacağı filmin çekimlerine başladı.2.5 yıldır 50'yi aşkın kentte 'Koca Seyit' adlı oyunu sahnelediklerini belirten Gülnar, "Tiyatrodan kazandığım parayı bu filme harcadım.

30.09.2011 12:01

İzmir'de tiyatro sanatçısı İsmail Gülnar, milli kahramanlardan 'Koca Seyit'in (Seyit Onbaşı) hayatını anlatacağı filmin çekimlerine başladı. 2.5 yıldır 50'yi aşkın kentte 'Koca Seyit' adlı oyunu sahnelediklerini belirten Gülnar, "Tiyatrodan kazandığım parayı bu filme harcadım. Evimi ve arsamı da sattım. Ancak böyle bir film için sponsor bulamamak beni derinden yaraladı" dedi.

İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu'nu kuran ve Turne Tiyatrocuları Yardımlaşma Derneği'nin (TUTİYAD) Genel Başkanlığı'nı yapan 57 yaşındaki İsmail Gülnar, en büyük hayalinin Çanakkale Savaşları'nda 276 kilogramlık top mermisini tek başına kaldıran Koca Seyit'in hayatını filme çekmek olduğunu söyledi. Tiyatroya başladığı günden beri bu hayalini gerçekleştirmek için uğraştığını anlatan Gülnar, 2.5 yıl boyunca 50'den fazla kentte bu kahramanın hayatının anlatıldığı tiyatro oyununu sahnelediklerini belirtti. Gülnar, "Tiyatrodan kazandığım parayı bu filme harcadım. Evimi ve arsamı da sattım. Ancak böyle bir film için sponsor bulamamak beni derinden yaraladı. 2.5 yıl boyunca sponsorluk için görüştüğümüz yüzlerce firmadan olumsuz yanıt aldım. Bunun üzerine de filmi kendi imkanlarımla çekmeye karar verdim. Bolca laf üretenler, bu topraklarda rahat uyumamızı sağlayan Koca Seyit'e sahip çıkmadı. Ben Kıbrıs gazisiyim. Böyle bir kahramana destek verilmemesi beni daha da çok kahrediyor. Sponsorlar her seferinde bir bahane buldu. Mankenlerle ilgili bir film çekseydik herkes sponsor olurdu. İçi yurt sevgisiyle dolu insanlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

"İSİM İSİM AÇIKLAYACAĞIM"

Yaklaşık 400 bin lira bütçeyle, Konya'nın Hüyük İlçesi'nin İlmen beldesinde 30 Ağustos'ta filmi çekmeye başladıklarını ve 29 Ekim'de de yine İlmen'de filmin galasını yapmayı planladıklarını kaydeden Gülnar, "Bütün zorluklara rağmen Koca Seyit'in torunlarının da rol aldığı bu filmi 29 Ekim'e kadar bitireceğim. Bu tarihte yapacağım galada da sponsorluk desteği vermek istemeyenleri isim isim açıklayacağım" diye konuştu.

İlmen'i dönemi yansıtan bir belde olduğu için tercih ettiklerini, çekimlerin Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı Koca Seyit Köyü'nde devam ettiğini ifade eden Gülnar, İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti. AK Parti'li İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin de, böyle bir büyük bir milli kahramana gösterilen vefasızlıktan büyük üzüntü duyduklarını ve film için ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

---------KUTU---------

Koca Seyit kimdir

Koca Seyit (Seyit Çabuk), 1889 yılının eylül ayında Balıkesir'in Havran ilçesi Çamlık (Manastır) köyünde doğdu. 1909'un nisan ayı başlarında askere alınan Çabuk, 1912'de Balkan Savaşları'na katıldı. Savaş bittiğinde terhis edilmedi ve topçu eri olarak Çanakkale cephesinde görev aldı. 1915'te Çanakkale Deniz Savaşı sırasında Rumeli Mecidiye Tabyası'nda ayakta kalabilen tek top vardı, onun da mermi kaldıran vinci bozulmuştu. Seyit Onbaşı, 276 kilogramlık mermiyi tek başına kaldırıp Niğdeli asker arkadaşıyla birlikte topa sürerek ateşledi, bu kahramanlığıyla İngilizlerin en büyük ve batırılamaz dedikleri Ocean savaş gemisine büyük yara aldırdı. Koca Seyit'in adı, Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıklardan dolayı doğduğu köye verildi. Koca Seyit 1939'da vefat etti. - Balıkesir/ Havran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koca Seyit Filmini Arsasını Satıp Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement