Kızkalesi'de Deniz Sezonu Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Kızkalesi'de Deniz Sezonu Açılıyor

Kızkalesi\'de Deniz Sezonu Açılıyor

Doğu Akdeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'de havaların ısınmasıyla denize girenler de arttı.

26.02.2013 11:53

Doğu Akdeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'de havaların ısınmasıyla denize girenler de arttı.

Çukurova Turistik Otel İşletmecileri Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla bu yıl kış aylarının çok etkili yaşanmadığını söyledi.

Kızkalesi'de hava sıcaklığının 25 dereceye kadar çıktığını ve vatandaşların denize erken girmeye başladığını anlatan Kale, yaklaşık 3 hafta sonra yurt dışından kültür gruplarının da bölgeye gelmeye başlayacağını ifade etti.

Bir çok vatandaşın şubat ayının ortasında denize girdiğine işaret eden Kale,

"Doğu'da 3-4 metre yüksekliğindeki kar nedeniyle vatandaş dışarı çıkamazken, Kızkalesi'de vatandaşlar denize giriyor. Türkiye'nin cennet bölgesi Doğu Akdeniz'de bizler baharın güzelliklerini yaşıyoruz" dedi.

Erken rezervasyonların Avrupa'da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kale,

"Avrupalılara yönelik yaptığımız erken rezervasyonlar, büyük ilgi gördü. Bu yıl turizm sezonunun her senekinden daha iyi geçeceğini tahmin ediyoruz. 2013'ü geçtiğimiz yıldan daha iyi kapatacağımızı düşünüyoruz. Her yıl bir önceki yılın üstüne yüzde 10 ile 15 koyarak geride bırakıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Derviş Çömez/ Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızkalesi'de Deniz Sezonu Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement