Kızıltepe'deki Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'deki Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı

Mardin Kızıltepe'de PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının dehşeti, olay yerine yakın bir hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

12.08.2016 12:02  Güncelleme: 14:39

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı anına ilişkin olay yerine yakın hastanenin farklı noktalarından kaydedilen güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

1 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 SİVİL ÖLDÜ

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında önceki gün PKK'lı teröristlerin yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı 18.30 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği, 1 polisin şehit düştüğü, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırı anı, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nin güvenlik kamerasına yansıdı.

VATANDAŞLAR KOŞARAK UZAKLAŞTI

Hastanenin farklı noktalarından kaydedilen görüntülerde patlamanın ardından, caddedeki sivillerin olay yerinden koşarak uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor.

HASTANENİN İÇİNE DOĞRU KAÇTILAR

Bir başka açıdaki güvenlik kamerası görüntülerinde bahçede bulunan hasta ve yakınları ile sağlık görevlilerinin patlama anında hızla hastaneye girmeye çalıştıkları yer alıyor.

YARALI KENDİ İMKANLARIYLA GELDİ

Hastane içinde bulunan bazı vatandaşların patlamadan bir süre sonra merakla hastaneden çıktıkları, saldırıda yaralanan bir vatandaşın da kendi imkanlarıyla hastaneye geldiği kayıtlara yansıyor.

HASTANEDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Terör saldırısında Kızıltepe Devlet Hastanesi de zarar gördü.

Patlamanın etkisi ile hastanenin camları kırılırken, yemekhane, çamaşırhane ve bazı polikliniklerde hasar oluştu, hastanenin bazı bölümlerinin de tavanı çöktü.

Hastanenin 4'üncü katında bulunan ve camları kırılan çocuk servisinde saldırı sırasında hasta bulunmaması facianın büyümesini önledi.

Patlama nedeniyle hastanenin hasar gören asansörleri de kullanılamaz hale geldi.

HASTA VE YAKINLARINA PSİKOTERAPİ

Saldırının ardından, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki tüm doktorlar ve sağlık görevlilerinin göreve çağrıldığı öğrenilirken, hastanede daha önce tedbir amaçlı toplanan Başhekim Ömer Acar başkanlığındaki 'Afet Ekibi'nin yaralılara en kısa sürede müdahalede bulunmak için seferber olduğu belirtildi.

Yatan hasta sayısının 203 olduğu hastanede, 3 psikiyatrist tarafından başta acil serviste ve yoğun bakım üniteleri olmak üzere, tüm hastalara psikoterapi hizmeti veriliyor.

Kızıltepe\'deki Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'deki Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement