Kızılay Haftası - Son Dakika
Güncel

Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem.

28.10.2014 11:10

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır" görüşünü dile getirdi.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kızılay Haftası'nın, bu yıl da yüz binlerce Kızılaycıyı bir araya getirdiği kaydedildi.

Genel Merkez Müdürlükleri ve yurdun çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren 700'ü aşkın Türk Kızılayı Şubesi, tüm yurtta eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ile yurt genelinde kutlanan Kızılay Haftası'nın, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılayın ulus açısından önemini vurgulamak ve Kızılayın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın, Kızılay Haftası'yla ilgili açıklamasına yer verildi.

1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayının, Türkiye'nin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirten Akar, "146 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır" ifadesini kullandı.

Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayının gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüğünü anımsatan Akar, "Türk Kızılayının sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur" değerlendirmesinde bulundu.

Akar, şu bilgileri verdi:

"Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilk yardım, afete müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye'de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir."

-"Türk Kızılayı, ülkenin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılıyor"

"Güvenli Kan" temini projesi ile Türkiye'nin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayının, ülkenin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşıladığını dile getiren Akar, kurumun, ülkenin birçok bölgesinde hizmet veren tıp merkezleri ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara ücretsiz, diğer vatandaşlara da sembolik ücretlerle sağlık hizmeti sunduğunu hatırlattı.

Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayının, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlara yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yaptığını aktaran Akar, "Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaktadır" ifadesine yer verdi.

Ahmet Lütfi Akar, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen AŞ ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek vermektedir. Kızılay, hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla personeli, üyesi, gönüllüleri ve işbirliği içinde çalıştığı kurum ve kuruluşların çalışanlarına ve halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza yönelik eğitim programları düzenlemektedir."

-"Kızılay hepimizin Kızılayı"

Akar, "Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılayın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılayın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır" görüşünü dile getirdi.

Ahmet Lütfi Akar, şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılayı gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlayacaktır."

Türk Kızılayının çalışmalarının zamanla sınırlı olmadığını kaydeden Akar, yılın 365 günü Kızılaycıların ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Bu sebeple Kızılaya gösterilen ilginin de bir hafta ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Akar, "Unutulmaması gereken Kızılayın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılaya ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement