Kışanak ve Narin Katliamı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Kışanak ve Narin Katliamı Kınadı

Kışanak ve Narin Katliamı Kınadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi katliam nedeniyle bugünkü toplantısını iptal etti.

20.07.2015 16:13

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Suruç'ta bugün yaşanan katliamı nefretle kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm Türkiye halklarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Kobani'nin yeniden inşası çalışmalarında gönüllü olarak yer alan gençlere yönelik yapılan katliamın, Rojava devriminin insanlığın evrensel değerlerine sahip çıkarak elde ettiği başarı ve kazanımları sindiremeyen güçlerce yapıldığını belirten Kışanak, Kürt halkının planlı ve kapsamlı bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Son derece üzgün olduklarını söyleyen Kışanak, bu barbarca vahşete karşı halkı tedbirli olmaya, hükümeti de olayın sorumlularını ve bağlantılarını açığa çıkarmaya çağırdı.

Katliam Nedeniyle Meclis Toplantısı Ertelendi

Büyükşehir Belediyesinin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Suruç'ta yaşanan katliam nedeniyle ertelendi. Toplantıda gündeme geçilmeden önce söz alan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, Suruç'ta yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla meclis toplantısının ertelenmesini sözlü önergeyle önerdi. Öneri oy çokluğuyla kabul edilerek, Meclis Toplantısı ertelendi.

Konuşla ilgili bir açıklama yapan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, Suruç'ta yaşanan saldırının insanlığa ve halkların kardeşliğine karşı yapıldığını söyledi. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SDGF) Kobanê'nin yeniden inşası için aldıkları kararı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi adına selamlayan Narin, Kobanê ve Rojava sürecinin başladığı günden bugüne benzeri birçok insanlık dışı saldırı yapıldığını hatırlattı. Narin, "Başta halkın güvenliğinden sorumlu olan devlet, İçişleri Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerine kadar 5 Haziran'da görevlerini suiistimal ettikleri gibi bu olayda da suistimal etmişlerdir. 5 Haziran'da Diyarbakır'daki olaylar açığa çıkmış olsaydı, bugün Suruç'ta bu olay yaşanmayacaktı. Suruç'ta yaşanan bu olay halkların kardeşliğine karşı yapılan bir saldırıdır. Sıradan bir eylem değildir. Bilinmelidir ki hiçbir şey halkların kardeşliğine engel olmayacaktır. Ne DAİŞ'in bombalı saldırıları ne de DAİŞ'in arkasında duran güçlerin yönelimleriyle bu kardeşlik asla zedelenmeyecektir. Aksine bu kardeşlik daha fazla güçlenecektir" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu olayı kınadıklarını ifade eden Narin, "Türkiye'nin, bölgenin güvenliğini ve hukukunu hiç kimsenin suistimal etmeye hakkı yoktur. DAİŞ'in Ortadağu'da ne kadar barbar ve vahşi bir yapı olduğu bugün tekrar gözler önüne serilmiştir. DAİŞ ile ilişkisi olan ve ittifaklarda bulunanlar bu kirli ilişkilerden biran önce vazgeçin. Şu çok iyi bilinmelidir insanlıktan nasibini almayan bu barbar güç yarın destekçilerini de vuracaktır. "diye konuştu.

Narin, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve SDGF'ye başsağlığı, olayda yaralananlara da acil şifalar diledi. Narin, son olarak olayda yaralananların bir kısmının Diyarbakır'daki hastanelere getirileceğini, bu nedenle kana ihtiyaç olacağını belirterek, herkesin duyarlı olmasını istedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak ve Narin Katliamı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement