Kırşehir'de CHP'lilerden Tutuklu Milletvekilleri İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de CHP'lilerden Tutuklu Milletvekilleri İçin İmza Kampanyası

Kırşehir\'de CHP\'lilerden Tutuklu Milletvekilleri İçin İmza Kampanyası

CHP Kırşehir İl Örgütü, cezaevindeki tutuklu bulunan milletvekilleri için imza kampanyası başlattı.

13.06.2012 14:23

CHP Kırşehir İl Örgütü, cezaevindeki tutuklu bulunan milletvekilleri için imza kampanyası başlattı.

Ankara Caddesi üzerinde kurulan bir stantta başlatılan imza kampanyasına, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Akkuş ve parti yöneticileri katıldı. Yılmaz Zengin, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde halkın iradesiyle milletvekili seçilen, başta Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal olmak üzere 8 milletvekilinin halen cezaevinde bulunmalarının son derece üzücü olduğunu söyledi. Halkın iradesinin parlamentoya yansımadığını belirten Zengin, şunları kaydetti:

"Bu nedenle CHP Kırşehir İl Örgütü olarak tutuklu milletvekillerinin yemin ederek Meclis çalışmalarına katılmalarını istiyoruz. Daha önce 3 Kasım 2002 seçimlerinde de bu ülkeyi yöneten Başbakan'ın başında da böyle bir durum vardı. Ama biz Cumhuriyet Halk Partililer halkın iradesine olan saygımızı ortaya koyarak, demokrasiye olan inancımızı sergileyerek, halkın iradesini parlamentoya yansıtmıştık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasiye olan inancını ortaya koyarak muhtar dahi olamayan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasının önünü açmıştık. Zaman zaman Başbakan, 'Bana mı danıştınız, bunları aday yaptınız?' diyerek serzenişlerde bulunuyor. Biz de Sayın Başbakan'a diyoruz ki 3 Kasım 2002 seçimlerinde sen Cumhuriyet Halk Partisi'ne mi danıştın, parti kurdun, genel başkan oldun? Ama biz demokrat olmanın gereğini yaptık. Sizi önce Meclis'e taşıdık, sonra sizin başbakan olmanızı sağladık. Bugün görev sizdedir."

Zengin, üç gün sürecek imza kampanyasına bütün Kırşehirlileri de davet ederek, toplanan imzaları daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ulaştıracaklarını ifade etti. - Kırşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de CHP'lilerden Tutuklu Milletvekilleri İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement