Kırmızı Fular'a Yine İade Yok - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Fular'a Yine İade Yok

Kırmızı Fular\'a Yine İade Yok

Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, 'kırmızı fular'ın iade talebini yine reddetti.

07.06.2015 12:02

Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, 'kırmızı fular'ın iade talebini yine reddetti.

Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Ali Karakuş ve Leyla Nuyan gözaltına alındı. 5 kişiden Karacagil, Sezgin ve Yılmaz 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurtdışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme şartlarıyla tahliye edildi. Ayşe Deniz Karacagil, 2 ayrı davada 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken, yası dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK'ya katıldı.

SANIKLAR KATILMADI

5 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık avukatlarının katıldığı duruşmaya, 'kamu malına zarar vermek', 'kamu görevlisine direnmek', 'toplantı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet', 'terör örgütü üyeliği' ve 'kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenlemek' suçlamalarından ve bu suçları birden fazla işlemekten yargılanan sanıklar katılmadı. Karacagil için 24 yıldan 98 yıla kadar, Murat Sezgin için 26 yıldan 95 yıl 6 aya kadar, Mustafa Cihan Yılmaz için 16 yıldan 55 yıl 4 aya kadar, Ali Karakuş için 11 yıldan 26 yıla kadar, Leyla Nuyan için ise 13 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası istenen davanın duruşmasında, 'kırmızı fular'ın iadesi istendi.

DÖRDÜNCÜ KEZ RED

Karacagil'in avukatı Hakan Evcin, adli emanetteki kırmızı fular üzerinde biyolojik tespit ve inceleme yapılamadığından, eylemde kullanılanın bu fular olup olmadığının kesin olmadığı gerekçesiyle iadesini talep etti. Daha önceki 3 duruşmada da 'iddiaya konu materyal' olduğu için kırmızı fuların iade edilemeyeceğini gerekçe gösteren mahkeme, adli emanetteki materyallerin suçta kullanılmış olabileceği olasılığı bulunduğu, eylemin sabit olması halinde zor alımı gerekebileceğinden iade talebini reddetti.

AYM'NİN KARARI BEKLENİYOR

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle Türkiye genelindeki benzer tüm mahkemelere yönelik 'yargılamalara kaldığı yerden devam edilir' hükmüne karşı yapılan itirazları Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) esastan görüşmeye başlaması ve bu davanın da aynı kapsamda olması nedeniyle AYM'nin kararının beklenilmesine karar verildi. Bu kapsamda dava 30 Eylül'e ertelendi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırmızı Fular'a Yine İade Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement