Kırım Tatar Türkleri Lideri Kırımoğlu: "Kırım Türkiye'nin Şeref Meselesidir" - Son Dakika
Güncel

Kırım Tatar Türkleri Lideri Kırımoğlu: "Kırım Türkiye'nin Şeref Meselesidir"

Kırım Tatar Türkleri Lideri Kırımoğlu: "Kırım Türkiye\'nin Şeref Meselesidir"

Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım konusunda Türkiye’den daha fazla destek beklediklerini açıkladı.

09.04.2015 13:40

Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım konusunda Türkiye'den daha fazla destek beklediklerini açıkladı.

Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (Mustafa Cemiloğlu), Türkiye'nin Kırım'ın statüsü için Rusya'ya baskı yapması çağrısında bulundu. Kırım'ın Türkiye'nin şeref meselesi olduğunu ve Kırım'da yaşanan durumu öncelikle ele alması gerektiğini ifade eden Kırımoğlu, Türkiye'de yaşayan Tatar Türklerinin de seslerini yükseltmelerini istedi.

Kırım'da yaşananları insanlık suçu olarak niteleyen Kırımoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de Kırım Tatar nüfusu fazla. 5 milyon kadar insanımız var. Onların kendi seslerini çıkartmaları lazım. Gerçek durumu biliyoruz. Kırım'da Kırım Tatar Türklerinin durumları giderek kötüleşiyor. Özgürlüğümüz kalmadı. Bölgede hala kayıp insanlar var. Kırım'da yaşanan bir insanlık suçudur. Rusya bağımsız bir devletin topraklarını işgal etmiş ve bunu dünyaya kabul ettirmek istemektedir. Bu kabul edilemez bir durumdur." - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırım Tatar Türkleri Lideri Kırımoğlu: 'Kırım Türkiye'nin Şeref Meselesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement