Kırıkkale'de Yaz Kur'an Kurslarında Spor Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Yaz Kur'an Kurslarında Spor Eğitimi

Kırıkkale\'de Yaz Kur\'an Kurslarında Spor Eğitimi

Kırıkkale'de, yaz dönemi Kur'an kurslarına katılan çocuklar sportif faaliyetlere yönlendiriliyor.

18.07.2013 11:04  Güncelleme: 11:45

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, Kırıkkale'de, yaz dönemi Kur'an kurslarına katılan çocuklar sportif faaliyetlere yönlendiriliyor. Kırıkkale Yeşil Cami Kız Kur'an Kursu ve Eyüp Sultan Camisi'nde Kur'an kurslarına katılan çocuklara masa tenisi, basketbol, futbol ve voleybol eğitimi verilmeye başlandı.

'Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz' projesi, Kırıkkale'de Yeşil Cami Kız Kur'an Kursu ve Eyüp Sultan Camisi'nde hayata geçirildi. Proje, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri ile öğrencilerin katılımı ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Cuma Erol, kursa katılan öğrencilere masa tenisi hakkında bilgi vererek, bu sporun nasıl oynanacağını gösterdi. İl Müftüsü Bekir Gerek ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü kısa süre öğrencilerle birlikte masa tenisi oynadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada, "İl spor merkezlerine uzak olan ve ulaşım imkanı olmayan camilerimizde, Kur'an ve dini eğitimin alan öğrencilerimizin sosyal etkinliklerini üst seviyeye çıkarmak, motive etmek ve spor yapmalarına imkan sağlamak istiyoruz. Yeşil Cami Kız Kur'an Kursu ve Eyüp Sultan Camisi'ne masa tenisi masası ile malzemeleri, voleybol ve futbol topu, öğrencilerimizi spora motive etmek için forma hediye ettik" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Yaz Kur'an Kurslarında Spor Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement