Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

31.12.2022 11:24  Güncelleme: 13:11

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Ceylan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında yıl boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre-yaşam" ile "spor" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Haber kategorisinde Özkan Bilgin tarafından çekilen "Görev tamam" başlıklı fotoğrafı seçen Ceylan, "Ülkemizde terörle kahramanca mücadele eden askerlerimizin Tendürek Dağı'nın zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırması çok kıymetli ve 2022 yılının en kıymetli fotoğrafıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Çevre ve yaşam kategorisinde de Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi" adlı fotoğrafına oy veren Ceylan, "Jandarmalarımızın özellikle Muğla'da yangında kalan insanları kurtardığı gibi canlı olarak bir kaplumbağayı kurtarması, ona su vermesi benim açımdan son derece önemlidir. Arzumuz, dünyanın yangınlardan kurtulmasıdır." dedi.

Spor kategorisinde Sergen Sezgin'in "Kökbörü" başlıklı fotoğrafından yana oy kullanan Ceylan, "Gençlerimizin geleceğe ışık tutabilmeleri ve kendi kültürlerini yaşatmaları açısından Kökbörü oyununda çekilen fotoğraf son derece anlamlı ve kıymetli." ifadesini kullandı.

Ceylan, Mütevelli Heyeti Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun başkanlığında 29 Aralık'ta yapılan Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulmasına ilişkin kararın alındığını söyledi.

"Bu karar, üniversite tarihine altın harflerle yazılmıştır." diyen Ceylan, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin değeri açısından çok önemli bir katma değer sağlayacak. Salgın döneminde sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018'deki talimatlarını da böylece yerine getirmiş olduk. Tıp Fakültemizin üniversitemize, Kırgızistan'ımıza, Türkiye'mize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."

"Kırgızistan tarihinde üniversitemiz, dünya üniversiteleri sıralamasına giren ilk ve tek üniversite oldu"

KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev de haber kategorisinde Ali Atmaca'nın "Ekmek teknesi", çevre-yaşamda Robert Ormerod'un "Kuş yuvası" ve spor kategorisinde Cüneyt Çelik'in "Beygir Gücü" fotoğrafını seçerek, Anadolu Ajansının tüm muhabirlerini ve foto muhabirlerini tebrik etti.

Kulmırzayev, 2022'nin Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi için çok başarılı bir yıl olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Kırgızistan tarihinde üniversitemiz, dünya üniversiteleri sıralamasına giren ilk ve tek üniversite oldu. Üniversitemiz, eğitim kalitesi, bilimsel araştırma, sosyal projeleri ve uluslararası ilişkilerinde çok başarılı bir üniversite olarak kabul edildi. Mütevelli Heyeti Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un başkanlığında yapılan Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulmasına ilişkin karar alındı. Özellikle Türkiye'nin sağlık alanındaki tecrübesinin Kırgızistan'a aktarılmasına ve sağlık kadrolarının yetiştirilmesine katkı sağlayacak bu karar için Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun'a teşekkür ediyorum."

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü, AA\'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement