Kılıçdaroğlu Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Şanlıurfa'da

 Kılıçdaroğlu Şanlıurfa\'da

Kılıçdaroğlu: Türkiye Rayından Çıktı

21.11.2010 01:13

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE RAYINDAN ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin tek başına iktidar olmak için çıktığı yolda yorulmadan çalışacağını ve Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaklarını belirterek, "Türkiye rayından çıktı. Biz Türkiye'yi yeniden rayına koyup, güzel istikamete götürmek bizim elimizde. Bunun için çaba gösterip amacımıza ulaşacağız" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer Siverek ziyaretinin ardından toplu halde Hilvan İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe merkezinde partililer tarafından davul-zurna eşliğinde karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün üzerinden kalabalığa teşekkür edip, CHP'ye destek olmalarını isteyen kısa bir konuşma yaptı.

AK PARTİLİ KUŞ'UN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Hilvan'dan ayrıldıktan sonra Şanlıurfa'ya gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak önceki gün hayatını kaybeden ve dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile toprağa verilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Haleplibahçe'de bulunan belediyeye ait Beyaz Saray'a gelen Kılıçdaroğlu, burada vefat eden milletvekilinin oğulları Mehmet, Ahmet ve Hüseyin Kuş ile, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Seyit Eyyüpoğlu ve Çağla Aktemur Özyavuz'a başsağlığı dileklerini iletip, dua okudu.

BALIKLIGÖL'DE İKTİDAR DİLEDİ

Kılıçdaroğlu taziye ziyaretinin ardından Balıklıgöl'e geçti. Balıkılgöl'ü dolaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin 'Dilek dilediniz mi?' sorusuna da, "CHP'nin tek başına iktidara gelmesini diledim" karşılığını verdi. Balıklıgöl Platosu'nda bulunan ve Hz. İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı da gezen Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafları dolaşıp bayramlarını kutladıktan sonra Malatyalılar Derneği'ni ziyaret etti.

ŞANLIURFA'DAN MİLLETVEKİLİ İSTİYORUM

Kılıçdaroğlu, son olarak CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. partili gençler tarafından, 'Gençlik seninle gurur duyuyor' sloganları ile karışlanan Kılıçdaroğlu, parti binasında toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. Şanlıurfa'nın bir milyonu aşkın nüfusa sahip olduğunu ve 11 milletvekili bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa'nın 11 milletvekili var ama bizim milletvekilimiz yok. Niçin yok sorusunu kendimize soralım. Biz haklıyız, insanımızı seviyoruz, kul hakkı yemiyoruz, yolsuzluklara karşıyız, kimsenin inancına müdahale etmiyoruz, insanların etnik kimliğe saygı duyuyoruz. Kimse yatağa aç girmesin, onurlu bir Türkiye olsun istiyoruz. Parlamentoda düzgün insanlar olsun derdimiz bu. O zaman kendimize şunu sormamız lazım. Biz bunları halka yeterince anlatıyor muyuz? İşin püf noktası burada. Biz kendimizi ve partimizi halka anlatamadık. Kendimizi halka iyice anlatacağız ve önümüzdeki dönem buradan bir değil daha fazla milletvekili istiyoruz" diye konuştu.

ORTAK AKLI EGEMEN KILACAĞIZ

İnsanları inançlarından, düşüncelerinden dolayı ayırmayacaklarını ve ortak aklı egemen kılacaklarını da vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Biz inançlarla oynayan, inançları sömüren bir parti değiliz. Allah ile kul arasına kimse giremez. Bizler imparatorluktan geldik. İmparatorluk yıkıldı, genç Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Dedelerimiz, babalarımız yedi düvele karşı savaşıp kurdu bu ülkeyi. Savaşırken düşmana karşı ulusal bağımsızlık savaşı verirken dönüp birbirimize etnik kimliğimizi mi sorduk, hayır. O zaman şimdi niye soruyoruz yanlış. Bunlar 19. yüzyıl politikalarıdır ve biz 21. yüzyıldayız. Artık geleceğe bakacağız ve ufkumuz açık olacak. Amerika'da, siyah ve beyazlar vardı. 1930'lu yıllarda siyahlar, beyazlar ile aynı lokantaya gidemez, aynı apartmanda oturamaz, aynı otobüse binmez, aynı sinemaya gidemezlerdi. Şimdi ise başlarındaki başkan bir siyah. Onlar birleşti, biz ayrışıyoruz. Demek ki bir yerde hata var ve hatayı yapan siyasilerdir. Biz toplumlun entegre edilmesi, kaynaşması, birlik bütünlük içinde olmasını istiyoruz. Dertler varsa bir araya geleceğiz, inançlara ve düşüncelere saygı duyup dinleyeceğiz ve ortak aklı egemen kılacağız." İktidara geldiklerinde sosyal devlet ilkesini uygulayıp, yoksul ailelere aile sigortası getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kadınlara verilecek maaş hesabı ile kadınların bankadan parasını çekip rencide olmasını önleyeceklerini de ifade etti.

SİYASET DİNİ VE ETNİK KİMLİK ARASINA SIKIŞTI

Siyasetin iki dar alana sıkıştırıldığını, kimi partilerin dini, kimilerinin ise etnik kimliği siyasete alet ettiğini dile getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Siyaset iki dar alana sıkıştı. Birileri dini, birileri etnik kimliği alet ediyor. Biz CHP olarak üçüncü yoluz. Etnik kimliğe de, inançlara da saygı duyuyoruz. O insanların sorunlarıyla ilgileniyoruz. Aş, iş sorunu olmayan, çocukların daha iyi okuyacağı güzel bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, bizden değilsin demeyeceğiz. Kimsenin kılık kıyafetine bakmayacağız, herkesi insan olarak görüp dertleriyle ilgileneceğiz. CHP'yi yakışan da budur. Eğer bu devleti kuran CHP, insanları o süreçte nasıl ötekileştirmediyse herkesi kucakladıysa, 21. yüzyılda da biz yapacağız. Yeniden bir ulusal kurtuluş savaşına ihtiyaç var. Bu savaş meydanlarda olmayacak, demokratik süreç içinde sandıkta olacak."

Kılıçdaroğlu, tüm il başkanlarına insanları partiye üye yapmaları konusunda talimat verdiklerini ve üye kaydının bir başarı ölçüsü olacağını da ifade ederek, "Bakalım hangi il daha çok CHP'li kaydedecek. Eskiden üyelik zordu, şimdi kolaylaştıracağız. Herkese kapımızı açacağız, herkes gelip üye olabilir. İktidara giden yolda asla yorulmayacağız. Yorulmak kitabımızda olmayacak. Tek bir hedefimiz olacak o da tek başına iktidar olmak. İktidarımızda Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracağız. Türkiye rayından çıktı, yeniden rayına koyup güzel istikamete götürmek bizim elimizdedir. Bunun için çaba gösterip amacımıza ulaşacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP'ye katılan bazı kişilere parti rozetlerini taktı. Kılıçdaroğlu, daha sonra bir düğüne katılmak üzere parti binasından ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement