Kılıçdaroğlu: Gecikmiş Bir Tahliye, Keşke Çok Daha Önce Olsaydı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Gecikmiş Bir Tahliye, Keşke Çok Daha Önce Olsaydı

Kılıçdaroğlu: Gecikmiş Bir Tahliye, Keşke Çok Daha Önce Olsaydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atabeyler Davası'nın tek tutuklu sanığı eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararıyla ilgili olarak "Gecikmiş bir tahliye. Keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi.

17.08.2016 20:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atabeyler Davası'nın tek tutuklu sanığı eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararıyla ilgili olarak "Gecikmiş bir tahliye. Keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davada yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu" dedi.

Ankara'da düzenlenen Mersin Mezitli Belediyesi'nin proje tanıtım etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararıyla ile ilgili açıklama yaptı. Tahliye kararının gecikmiş bir kara olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün tahliye olması güzel bir olay. Ama gecikmiş bir tahliye. Keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu. Herkes büyük acılar çekti. O dönemde onların hakkını sadece Cumhuriyet Halk Partisi savunuyordu. Bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı, ama geçmişin acılarını telafi etmek son derece zor. Bu arada yapılması gereken bir şey var. O davalarda mağdur olan, görevinden ayrılan veya görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının iade edilerek görevlerine dönmelerine imkan sağlanması... Eğer bunu yapabilirsek, siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü bir devlet adalet üzerinde yücelir, eğer bir kişi haksızlığa uğramışsa, o haksızlığı telafi etmek ve ona hak ettiği adaleti iade etmek gerekiyor" dedi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Gecikmiş Bir Tahliye, Keşke Çok Daha Önce Olsaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement